spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSpitalul Județean a rămas fără kit-uri pentru unul dintre extractoarele laboratorului unde...

  Spitalul Județean a rămas fără kit-uri pentru unul dintre extractoarele laboratorului unde se fac teste de COVID-19

  Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a rămas fără kit-uri pentru unul dintre extractoarele laboratorului unde se fac teste de COVID-19. Acest tip de kit-uri nu se găsesc în toată țara.

  „Din cauza deficitului la nivel național de teste de extracție pentru extractorul GENE FINDER, ne aflam in imposibilitatea de a mai efectua extracții pe acest aparat. Menționam ca aceste kituri de extracție sunt puse la dispoziția SJU Tg-Jiu exclusiv prin S.N. UNIFARM ROMANIA și în acest moment ele sunt indisponibile la nivel național. În data de 3.11.2020, Serviciul de achiziții al SJU Tg.-Jiu a înaintat o comanda de 6400 de teste către S.N. UNIFARM, comandă care nu a fost onorată până în prezent“, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Teste efectuate doar cu un singur extractor

  În momentul de față, teste se fac doar cu un singur extractor. „Pentru cel de-al doilea extractor din dotarea SJU Tg.-Jiu, MAG CORE SUPER, mai exista un număr de 864 de kituri de extracție si 800 de kituri de detecție. Recoltarea probelor se face conform metodologie de testare emise de INSP și numărul de teste diferă de la o zi la alta în funcție de solicitări. Cu toate acestea, în data de 10.11.2020 au fost raportate 139 de teste prin aplicația Corona Forms, probele fiind prelucrate in mai puțin de 24 de ore de la primirea lor la laboratorul de genetica moleculară“, se mai precizează în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: