spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesTotul despre afaceristul Rudi Bugă: "Am pornit de la munca de jos,...

    Totul despre afaceristul Rudi Bugă: „Am pornit de la munca de jos, am fost miner”

    Rudi Bugă, președintele Partidului România Unită, și-a pus viața pe tapet. Acesta a povestit cele mai grele momente prin care a trecut de-a lungul anilor, dar și cum era viața sa înainte să devină un prosper om de afaceri. Bugă a fost miner și a lucrat ani buni ca angajat în privat. Deși viața i-a fost cu suișuri și coborâșuri, politicianul a luptat și a reușit să își construiască nu doar o carieră de succes, ci și o familie minunată. Este tatăl a doi copii, iar cea mai mare dorință a sa este să devină bunic.

    rudi-buga-zambaret

    Reporter: V-ați născut în Gorj, la Crasna, dar ați fost crescut la Olt. Ce anume v-a determinat să vă reîntoarceți în județul nostru?

    Rudi Bugă: Am venit la 21 de ani aici, în Gorj, iar de atunci nu am părăsit acest județ niciodată. Cred că așa a fost destinul. Sunt căsătorit, soția este profesoară de Chimie- Fizică, este directoare de ani buni la Liceul Roșia Jiu. Am doi copii minunați, unul dintre ei lucrează în cadrul Guvernului, iar cel mic este student în ultimul an la UNEFS București și antrenor la Clubul „Știința” București. Tot ce am mai frumos am realizat aici, în Gorj.

    Rep.: Care a fost prima meserie pe care ați avut-o?

    R.B.: Prima mea meserie a fost de ajutor miner la mina de subteran Urdari.

    Rep.: Ce făceați acolo, cu ce anume vă ocupați?

    R.B.: Este o plăcere și o întreagă istorie să vorbesc despe minerit. A fost prima mea meserie. Munca de subteran este o muncă grea, necesită efort fizic și psihic, iar eu am plecat de jos. Am fost ajutor de miner și apoi am ajuns tehnician în organizarea și normarea muncii. De pe această funcție am și plecat în anul 1998- 1999.

    A decis să nu mai muncească pentru alții

    După ce a părăsit mineritul a lucrat în domeniul privat, iar când a simțit că poate să își ia soarta în mâini și să riște a decis să deschidă o afacere.

    Rep.: Apoi ce a urmat în viața dumneavoastră?

    R.B.: Păi am făcut studii superioare, am lucrat la o firmă privată câțiva ani și apoi mi-am deschis propria afacere pe care am dezvoltat-o.

    Rep.: Care a fost motivul pentru care ați plecat din minerit?

    R.B.: Am avut niște prieteni foarte buni. Ei aveau o afacere la momentul ăla foarte bună, știau că sunt foarte muncitor și m-au rugat să merg alături de ei. Am mers, am muncit și am avut rezultate nemaipomenite și în momentul când am considerat că sunt pregătit mi-am încercat norocul și am început munca mea. Prima dată în producție, apoi am avut două hoteluri pe litoral și, în final, activitatea de transport care a început undeva prin anul 2005.

    Rep.: Ați declarat în nenumărate rânduri că susțineți păstrarea locurilor de muncă în minerit. Faptul că dumneavoastră cunoașteți viața grea de miner vă face să aveți această atitudine?

    R.B.: Este și ăsta un motiv, dar nu doar atât. Gorjului îi este vital acest domeniu de activitate, viitorul tinerilor depinde de minerit și energie. Nu doar pentru Gorj este vital, ci pentru toată țara. Dacă noi mergem în ritmul ăsta și la fiecare cinci ani dispar câte 10.000 de oameni, nu mai ajungem nicăieri. Dacă mineritul și energia vor fi sprijinite, avem șanse să evoluăm, dacă nu suntem pierduți.

    Rep.: De ce credeți că s-a ajuns în această situație critică?

    R.B.: Din lipsă de interes. Este păcat că am avut premier din Gorj timp de trei ani și nu am făcut niciun pas înainte. Vorbim de disponibilizări, de teama locului de muncă. Noi trebuie să menținem oamenii în activitate.

    Vrea investiții în infrastructură

    Rep.: La ce capitol suntem deficitari în acest moment, pe lângă lipsa locurilor de muncă și a greutăților din minerit și energie?

    R.B.: Oful meu cel mai mare este legat de infrastructură. Nu o să vină niciun investitor la noi din cauza infrastructurii. Nu vine nimeni să investească la Târgu-Jiu să facă 5 ore până la București. Dacă am avea o autostradă, măcar până la Severin, ne-ar ajuta foarte mult. Și exploatarea resurselor din țară ar însemna mult. Eu dacă am afaceri la Constanța am văzut ce înseamnă Canalul Dunăre- Marea Neagră și ce ar însemna Dunărea pentru noi în vederea atragerii unor noi investitori. Totuși, noi nu figurăm pe nicăieri în vreun master plan al Ministerului Transportului și nu văd unde vor ajunge tinerii din țara noastră.

    „Familia este totul pentru mine”

    Rep.: În altă ordine de idei, ce contează cel mai mult pentru dumneavoastră în această viață?

    R.B.: Familia este totul pentru mine. Copiii mei și soția mea, ei sunt mereu în spatele meu, eu cu ei mă consult, indiferent ce discuții există. Le cer sfatul copiilor mei, sunt tineri, au altă gândire, eu pentru generația tânără lupt, nu pentru mine. Vreau ca ei să aibă un viitor bun, copiii tuturor să stea acasă, să nu plece în străinătate, la munca de jos. Iar pentru asta avem nevoie de o revigorare a clasei politice, de noi lideri care să lupte pentru tinerii din România.

    „Am ales să intru în politică pentru copii, pentru viitorul lor”

    Rep.: În momentul de față sunteţi în Partidul România Unită. Înainte de acest statut pe care îl aveți în PRU ați mai cochetat cu politica?

    R.B.: Nu, nimeni din familia mea nu a făcut vreodată politică. Am sprijinit un prieten, doi, dar niciodată nu am avut astfel de interacțiune cu politica.

    Rep.: Dar ați fost vreodată ofertat pentru a face parte dintr-un partid? Mai ales că spuneți că aveți prieteni care fac politică.

    R.B.: Prietenii mei nu au îndrăznit niciodată să îmi propună, pe mine nu m-a interesat niciodată politica. Nici nu mă gândeam la așa ceva.

    Rep.: Și ce v-a determinat să acceptați funcția de președinte al PRU? Cu ce este diferit acest partid?

    R.B.: M-au convins liderii acestui partid, Bogdan Diaconu și Augustin Hagiu. Cel din urmă nu a făcut politică, la fel ca și mine, și am avut încredere în el de la început. Apoi l-am cunoscut și pe Bogdan Diaconu și am văzut că sunt oameni cu principii solide și au o gândire care poate schimba planul nostru pentru România. Un alt aspect important, eu am ales să intru în politică pentru copii, pentru viitorul lor. Vreau să schimb ceva. Dacă i-am crescut până la această vârstă nu vreau să îi pierd, să plece în străinătate pentru că țara asta nu le oferă nimic.

    Partidul lui Vlad Țepeș

    Rep.: Pe sigla PRU se află Vlad Țepeș. Cum a fost ales acesta?

    R.B.: Reprezintă un semn al justiției. El a fost un justițiar prin excelență, tocmai de aceea l-am ales. Bogdan Diaconu a fost cu ideea acestei sigle, chiar nu credeam că o să treacă de judecători atunci când au ieșit actele partidului.

    Ar renunța la politică pentru un nepoțel

    Și cum nimic nu este pentru totdeauna, Rudi Bugă susține că ar renunța la politică, însă numai pentru a avea grijă de un nepoțel.

    Rep.: Aș vrea să trecem la un alt capitol, cel personal. Vorbiți-mi despre familia dumneavoastră.

    R.B.: Eu și soția mea suntem niște părinți fericiți, avem doi copii extraordinari, ascultători. Au făcut sport amândoi, cel mic a fost până acum un an și ceva la divizia B la fotbal, a activat și la Pandurii.

    Rep.: În ceea ce îi privește ce vă doriți cel mai mult?

    R.B.: Să mă facă bunic. Îmi doresc asta enorm. Robert, băiatul cel mare, are o iubită de câțiva ani și sper ca în viitorul apropiat să urmeze. Cred că nici nu o să apuc să mă obișnuiesc cu politica și o să renunț imediat dacă este necesar să am grijă de un nepoțel. Este tot ce ne dorim ca părinți, să devenim și bunici.

    „Soției mele îi datorez tot, ea este tot ce își dorește un bărbat”

    Cu zâmbetul pe buze, președintele PRU Gorj își amintește cum și-a cunoscut soția, femeia care i-a fost alături la bine și la greu și care i-a educat copiii. Soția sa este cea care i-a călăuzit pașii spre succes.

    Rep.: Pe soție cum ați cunoscut-o?

    R.B.: Eram în vacanță, ea era studentă în ultimul an la Iași. Ne-am cunoscut, ne-am plăcut și imediat în acel an am fost la ea. În iarnă am fost la părinții ei și mai departe a urmat o căsnicie de 27 de ani. Este o femeie extraordinară. Am spus-o și o mai spun. Dacă am ajuns aici, un procent de 99% îl datorez soției mele. Ea s-a ocupat de tot, de mine, de tot ce înseamnă familie. E puțin spus că soția mea este o femeie de succes, este o mamă deosebită, este tot ce își dorește un bărbat.

    „M-au marcat mai multe lucruri în viață”

    Chiar dacă a avut o afacere reușită și o familie frumoasă, Rudi Bugă nu a fost scutit nici de suferințe. Viața l-a pus la grele încercări, dar a reușit să treacă peste toate.

    Rep.: Care a fost cea mai neplăcută experiență din viața dumneavoastră?

    R.B.: Întâmplările nefericite au rămas pe fața mea. Am avut două accidente de mașină groaznice, am rămas cu semne. Au mai fost și unele probleme de sănătate ale soției care m-au marcat. Am trecut peste ele, suntem o familie fericită, chiar nu ne lipsește nimic atât cât ne avem unul pe celălalt și copiii sănătoși.

    Cei doi băieți ai săi, urmașii justițiarului Vlad Țepeș

    Rep.: Copiii dumneavoastră sunt implicaţi în politică?

    R.B.: Da, ei sunt în spatele deciziilor mele. Eu sunt mândru de ei, aș fi vrut să îi fac altceva, dar mă bucur că nu m-am băgat și i-am lăsat să își aleagă singuri în viață. Eu îl voiam inginer constructor pe Robert, iar el a vrut să ne demonstreze că poate și prima facultate la care a dat și a intrat la buget a fost Facultatea de Construcții de la București. Apoi, imediat și-a urmat și visul lui iar acum nu regret. Am discutat cu soția și am decis să îl lăsăm în pace. Nu am vrut să îi tai eu aripile, iar alegerea a fost extraordinară. Dacă ne băgam, probabil că era un simplu inginer. Acum el este foarte bine unde e, este respectat, se implică foarte mult în politică. Sper să îl vedeți cât de curând și la Gorj, dar el rămâne momentan mai mult la București, este foarte apropiat și de Bogdan Diaconu.

    Rep.: Înseamnă că fiul dumneavoastră este, dacă putem spune, imaginea PRU?

    R.B.: Da, el reprezintă partidul, filiala Gorj, chiar mai bine decât mine. Este tânăr, gândește altfel și de asta i-am rugat la București să îl lase mai mult pe el să vină, iar la București l-au propus în Biroul Permanent Național și chiar i-au propus o funcție foarte înaltă, dar a rămas să ne consultăm, noi nu face nimic fără să discutăm.

    Rep.: Cum vă vedeți viața peste 10 ani?

    R.B.: Certându-mă cu soția mea care să iasă cu nepoții. Este visul nostru cel mai mare, deja facem planuri.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: