spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesVine ministrul Energiei Sebastian Burduja în Gorj?

  Vine ministrul Energiei Sebastian Burduja în Gorj?

  După ce PNL Gorj a anunțat „cu surle și trâmbițe” că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vine în Gorj, toți cei interesați de soarta Complexului Energetic Oltenia (CEO) așteaptă ca acesta să răspundă întrebărilor esențiale și să găsescă soluții. Unii dintre ei, însă, se tem că este doar o vizită electorală. Speriați de reacțiile din județ, liberalii dau acum înapoi. Șeful organizației județene a PNL, Ion Iordache, speră să aducă de la minister pe altcineva, în locul lui Burduja, mai mic în funcție, pentru ca eșecul să nu fie la rang de ministru.

  După anunțul făcut de liberali, sindicaliștii CEO se pregătesc pentru întâlnirea cu ministrul. Ei speră să nu pățească la fel cum au pățit cu fostul premier Nicolae Ciucă, ce a venit direct la întâlnirea de partid, deși sindicaliștii se așteptau să fie ascultați de acesta. Iar fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu a venit în aceeași zi,  și-a făcut poze împreună cu Iordache  la Termocentrala Turceni și asta a fost tot, după care a aterizat și el la întâlnirea de partid.

  Întrebări pentru ministru

  Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a pregătit trei întrebări esențiale pentru ministrul Energiei, Sebastian Burduja:
  „1. Dacă și când a fost transmisă Comisiei Europene solicitarea decalării termenelor de închidere a capacităților de producere de energie electrică pe bază de cărbune, cuprins în planul de restucturare transmis Comisiei Europene?
  2. Dacă și când are în vedere notificarea Comisiei Europene pentru modificarea Capitolului Energie din Planul Național de Redresare și Reziliență, având în vedere (și asta este o certitudine) că și alte state din Europa au făcut acest demers?
  3. Dacă și când se are în vedere demararea avizării, aprobării a actelor normative care definesc rezerva de capacitate? Este obligatorie definirea rezervei de capacitate, pentru a se stabili modalitatea accesării fondurilor necesare, întreținerii grupurilor energetice și salarizarea.” a transmis public ministrului, la Radio Infinit, Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, iar acum așteaptă răspunsurile.

  Vizită electorală?
  Există și sindicaliști pesimiști, care se tem că, dacă Burduja va veni în Gorj, e posibil să o facă doar pentru capitalul electoral: „Eu sper că o să facă ceva pentru această companie. Presupun că nu vrea doar să puncteze strict electoral această vizită, ci să vină și cu niște rezultate și niște știri pozitive pentru ceea ce înseamnă Complexul Energetic Oltenia”, a spus președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.
  Având în vedere situația prezentată, poate fi acest anunț încă o păcăleală cu substrat electoral a lui Iordache!?

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: