spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăNationalAu vreun viitor relațiile la distanță?

    Au vreun viitor relațiile la distanță?

    În ultima vreme, relațiile la distanță au devenit din ce în ce mai des întâlnite. Dacă cu ceva timp în urmă foarte puțină lume credea în ele, acum totul s-a schimbat. Internetul oferă o adevărată șansă celor care speră să-și clădească un viitor cu cineva din alt colț al lumii iar comunicarea online este un mod de a face asta.

    Mai jos vom afla dacă astfel de relații au vreun viitor, cum se formează și cum se întrețin, precum și care sunt principalele probleme cu care se confruntă cuplurile la distanță. Urmează să afli niște lucruri super interesante!

    Să începem cu niște statistici

    Centrul american de studii de relații la distanță a efectuat recent un sondaj de mare amploare pentru a determina cât de des întâlnite sunt astfel de relații printre cupluri și ce prospecte au ele. Rezultatele au dezvăluit multe lucruri:

    • 14 milioane de cupluri din State Unite sunt în prezent catalogate ca relații la distanță
    • în jur de 3,75 milioane de cupluri au astfel de relație și după căsătorie
    • peste 75% dintre cuplurile logodite au avut la un moment dat o perioadă de relație la distanță
    • 10% dintre toate căsniciile din Statele Unite au început ca relații la distanță
    • între 25% și 50% dintre studenți sunt într-o relație la distanță

    Problema acestei teme de cercetare este că nu prea a fost studiată până acum 15-20 de ani iar cum situațiile cuplurilor se schimbă foarte rapid, informațiile sondajului își pierd relevanța la fel de repede. De exemplu, un studiu efectuat în Germania în 2010 afirma că durata medie a unei relații la distanță era 2,9 ani versus 7,3 ani la o relație “tradițională”. Aceste cifre s-au schimbat enorm iar diferența de durată între aceste relații este acum mult mai mică. De aceea, nu prea are rost să te ghidezi după sondaje mai vechi de 3-5 ani pentru că în mod cert nu mai descriu situația actuală.

    Două categorii de relații la distanță

    Durata și perspectiva unei relații la distanță sunt influențate de mulți factori, dar probabil cel mai important este felul în care a început relația. Aici putem găsi două categorii:

    • Categoria I. Relații care nu au început pe internet

    Aici intră persoanele care se cunosc în carne și oase și formează un cuplu dar anumite circumstanțe le împing să aibă apoi o relație la distanță. Mai sunt și cei care se cunosc inițial pe internet dar imediat trec la întâlniri reale iar când sunt deja un cuplu sunt nevoiți să se întoarcă în mediul online.

    • Categoria II. Relații care au început pe internet

    Această categorie include persoanele care se cunosc și formează o relație ce se desfășoară exclusiv pe internet. Unii nici nu ajung să se întâlnească în carne și oase vreodată chiar și după ani de relație în care dezvoltă sentimente și responsabilitate față de cealaltă persoană. Situația asta este destul de comună iar motivul este chiar ușurința de a clădi relații la distanță prin mijloacele disponibile în ziua de azi.

    Cum și unde se petrec întâlnirile online în prezent

    • Opțiunea  #1. Site-urile și aplicațiile de dating

    Un mod clasic de întâlniri pe internet cu avantaje și dezavantaje proprii. La momentul de față există peste opt mii de platforme de online dating: Match, Tinder, Bumble, Badoo, Hinge, etc. Vârful popularității acestor servicii a fost atins la începutul anilor 2010, iar acum au cam pierdut din audiență datorită lansării de servicii alternative.

    • Opțiunea  #2. Video chat-urile online precum Omegle

    Omegle este un video chat random simplu care conectează aleator utilizatorii prin apel video. Singurele filtre de căutare sunt limba de comunicare și interesele sau hobby-urile. În rest, totul e la mâna sorții. Acest format este ideal pentru întâlniri rapide dar dacă vrei să ai mai multe opțiuni și filtre de căutare atunci consideră alternativele de mai jos:

    • Omeglealternative.com — un video chat cu filtre de căutare unice după sex datorită cărora sistemul conectează bărbați exclusiv cu femei. Mai ai și un serviciu de traducere integrat care te ajută să comunici peste hotare.
    • OmeTV — o alternativă simplă la Omegle cu un filtru de căutare după sexul interlocutorilor și o opțiune de traducere similară ca pe OmegleAlternative.com. Chiar dacă filtrul de căutare nu este la fel de performant ca pe omeglealternative.com/ro, OmeTV se bucură totuși de succes.
    • Camsurf — altă variantă similară lui Omegle cu posibilitatea de a filtra printre utilizatori după sex și limba vorbit sau hobby-uri și interese. Camsurf oferă și opțiunea de a-ți ascunde locația dar majoritatea opțiunilor sunt disponibile doar contra cost.
    • Tinychat — această platformă nu este un video chat în sensul normal al cuvântului ci mai degrabă una de difuzare (streaming) pe orice teme doresc utilizatorii.

    Video chat-urile sunt o alegere bună dacă nu ai timp sau chef să-ți bați capul cu site-urile și aplicațiile de dating.

    • Opțiunea  #3. Rețelele sociale și alte platforme online 

    Mulți continuă să cunoască persoane prin rețele sociale, servicii de messenger, forum-uri, chat-uri, etc. Chiar dacă acesta nu este cel mai ușor mod, există totuși șansa de a da peste marea iubire așa. Nu abandona complet idea de a-ți găsi sufletul pereche undeva pe Facebook sau Twitter.

    Care sunt problemele relațiilor la distanță

    Putem numi trei motive de bază ce cauzează în timp probleme în relațiile la distanță:

    • Primul motiv: lipsa atenției din partea persoanei iubite 

    Este normal să vrei să vorbești, să te vezi și să petreci mai mult timp cu persoana iubită, să aveți întâlniri romantice, să vă uitați la filme împreună sau să mergeți la cumpărături. Relațiile la distanță duc întotdeauna lipsa de atenție acordată cuplului iar comunicarea online, de orice format ar fie ea, nu reușește să compenseze pentru asta 100%.

    • Al doilea motiv: nemulțumirile sexuale 

    Nu contează cât de mult ne axăm pe partea emoțională, partea intimă joacă și ea un rol important. Lipsa de satisfacție sexuală poate distruge o relație iar logica după care se ghidează unii este de înțeles: decât să înșeli persoana la care ții pentru a-ți satisface nevoile fizice, cea mai rațională opțiune este să te desparți de ea înainte și să cauți o nouă relație tradițională.

    • Al treilea motiv: circumstanțe externe

    Imaginează-ți că prietenii tăi ies la filme cu iubiții și iubitele lor, petrec sărbătorile împreună, iau cina în oraș sau se duc cu cortul în weekend iar tu nu ai cum să faci niciunul dintre aceste lucruri cu jumătatea ta. Chiar dacă la început poate nu te deranjează prea tare, în timp ajunge să te preseze. Ăsta este unul dintre principalele motive pentru care se destramă relațiile la distanță, deși peste jumătate reușesc să învingă toate aceste probleme, ceea ce ne bucură!

    Pe scurt

    Relațiile la distanță nu sunt un simplu moft, ba chiar de cele mai multe ori sunt o opțiune necesară pentru cupluri. În lumea de azi nu mai suntem atașați de un anumit loc și ne mutăm cu ușurință pentru studii, muncă sau orice alt motiv. Acest fenomen al mutării va continua să crească și în următorii ani.

    Asta înseamnă că tot ce ne rămâne de făcut este să acceptăm aceste relații la distanță ca ceva complet normal și să ne adaptăm la condițiile lor cu toate avantajele și dezavantajele pe care le prezintă. Dacă un cuplu se axează pe viitorul lor, distanța nu va deveni un obstacol. Tot ce au de făcut este să înțeleagă că perioada de relație la distanță se va sfârși la un moment dat iar relația se va transforma atunci în una “normală”. Pentru aceste persoane, distanța este mai degrabă un mod de a întări legătura, încrederea și sentimentele față de persoana iubită.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: