spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăNationalCum să alegi și să prepari varza pentru murat: Sfaturi de la...

  Cum să alegi și să prepari varza pentru murat: Sfaturi de la experți

  Pentru a obține cea mai gustoasă varză murată, trebuie să ții cont de câteva sfaturi esențiale. Varza trebuie să fie coaptă, albă, cu frunze subțiri, căpățânile pline, și frunzele să fie ferme, neafectate de insecte.

  Iată câteva detalii importante:

  1. Alegerea Varzei: Optează pentru varza din recolta de toamnă, cu frunze mai subțiri și mai fine decât varza de vară. Căpățânile trebuie să fie îndesate și pline, iar frunzele să fie ferme și fără semne de boli sau insecte.
  2. Pregătirea Saramurii: Pentru a pregăti saramura, adaugă 500 de grame de sare grunjoasă la fiecare 10 litri de apă. Asigură-te că sarea este potrivită pentru murături.
  3. Recipientul Potrivit: Cureță bine butoiul, spală-l și asigură-te că este curat. Pe fundul butoiului așează câțiva butuci de lemn.
  4. Adaugă Condimente: Deasupra butucilor, pune condimentele, cum ar fi crenguțe de cimbru, piper legat în săculețe de tifon și mărar uscat. Poți adăuga și morcovi, rădăcini de țelină și hrean.
  5. Gestionarea Căpățânii de Varză: Dimensiunea căpățânii de varză contează. Aceasta trebuie să aibă între 10 și 20 de centimetri în diametru. Îndepărtează primele două-trei straturi de frunze, deoarece acestea pot fi deteriorate de la transport sau afectate de insecte.
  6. Pregătește Varza: Varza poate fi murată întreagă, cu cotorul scos. Tăiați fiecare varză drept de la cotor, apoi scoateți partea de sus și adăugați sare înăuntru. Puneți varza în butoi cu cotorul în sus.
  7. Butoiul Ideal: Pentru o varză murată desăvârșită, butoiul ar trebui să fie din stejar și să aibă un robinet pentru a ușura accesul la saramură.
  8. Procesul de Murare: Varza trebuie să fermenteze la temperatura camerei timp de aproximativ două săptămâni. După ce a început să se acrească bine, poți adăuga un conservant pentru a preveni înflorirea.
  9. Întreținerea Varzei Murate: Mută butoiul la rece și vântură varza din când în când. Pentru a menține zeama limpede, introdu un furtun în butoi și suflă în el câteva minute.

  Varza murată este nu doar delicioasă, ci și bogată în vitamine, fibre și minerale esențiale pentru sănătate. Consumul regulat de varză aduce beneficii semnificative organismului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!