spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăNationalCUTREMUR TURCIA: 8 români repatriați cu o aeronavă MApN

  CUTREMUR TURCIA: 8 români repatriați cu o aeronavă MApN

  Foto: Guvernul României/ Facebook 

  Ministerul Afacerilor Externe transmite că, luni seară, opt cetățeni români – cinci studenți și trei cadre didactice – și doi polonezi au fost îmbarcați pe un zbor umanitar al Ministerului Apărării Naționale, organizat cu misiunea Departamentului pentru Situații de Urgență în Turcia, pentru a fi aduși din Adana în România.

  „În cursul acestei seri, opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetăţeni polonezi au fost îmbarcaţi la bordul aceleiaşi aeronave”, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

  Potrivit sursei citate, cei opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriaţi.

  Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite, în total, 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară, adaugă sursa menţionată.

  MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!