spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalDe ce haine are nevoie un bebeluși vara?

  De ce haine are nevoie un bebeluși vara?

  Când sosesc temperaturile ridicate, vara, vă puteți ușura hainele și vă puteți bucura de căldura zilelor însorite. Dar pentru bebeluși se aplică aceeași regulă – de ce fel de haine are nevoie un nou-născut în timpul verii?

  Contrar credinței populare, bebelușii ar trebui să fie ntotdeauna îmbrăcați călduros, indiferent dacă este vară sau iarnă. Îmbrăcămintea aleasă trebuie să aibă grijă de pielea și de temperatura corpului bebelușului, mai ales în cazul nou-născuților. Materialul hainelor este un alt aspect care nu trebuie neglijat. Unele texturi sau materiale sintetice pot provoca alergii sau înroșirea pielii; acest tip de reacție apare adesea în timpul verii, din cauza căldurii.

  De ce fel de haine are nevoie un nou-născut în timpul verii?

  Nou-născuții nu simt temperaturile ca și copiii mai mari sau adulții. Ei sunt mult mai sensibili la schimbările de temperatură. În timp ce, pentru toți ceilalți, poate fi cald, pentru bebeluși poate fi răcoare sau chiar frig. Din acest motiv, cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci, atunci când îmbraci un bebeluș, este să-i ții capul și picioarele calde. De fapt, prin aceste două zone, își reglează temperatura corpului. O briză răcoroasă pentru un nou-născut ar putea provoca o răceală prematură. Poți opta pentru body și pantaloni scurți sau rochițe bebe pe care să le asortezi cu șosete și o pălărie.

  Dacă vine copilul

  Organizarea garderobei unui bebeluș poate fi o experiență stresantă pentru părinți, mai ales atunci când aceștia sunt proaspeți părinți, deoarece trebuie să aleagă dintr-o mulțime de haine și să decidă de ce au nevoie cu adevărat. Indiferent de anotimp, hainele bebelușului ar trebui să includă body-uri. Ar trebui să se ia în considerare cel puțin două sau trei schimbări pe zi, pentru a preveni orice accident. La culcare, este de preferat să îmbrăcați copilul în haine confortabile și călduroase, mai degrabă decât în haine brodate. Pe timpul zilei, pentru fetițe, mai puteți opta pentru rochite bebe confortabile.

  Dacă copilul este deja născut

  În timpul verii, pentru nou-născuți ar trebui să predomine hainele din bumbac. Capul și picioarele trebuie acoperite cu pălării și șosete. De asemenea, este recomandabil să le păstrăm calde cu pături ușoare din bumbac.

  Nu se recomandă utilizarea lânii, deoarece aceasta poate genera mai multă căldură decât de obicei. Chiar și noaptea, este de preferat să reglați temperatura aerului condiționat și să îmbrăcați copilul în pijamale de bumbac. În plus, pieptul, capul și picioarele trebuie protejate.

  Câteva recomandări cu privire la ce fel de îmbrăcăminte are nevoie un nou-născut în timpul verii

  Selectați un material de calitate. Între a alege cantitatea în detrimentul calității, este de preferat să alegeți calitatea. Pielea bebelușilor este foarte sensibilă în primii ani de viață, așa că ar trebui să alegeți țesături pentru body-uri și rochițe bebe, care să nu le provoace iritații pe piele.

  Bumbacul este cel mai indicat. Este o țesătură moale, care permite copilului să transpire fără probleme majore. Ideal este să alegeți articole de îmbrăcăminte din bumbac 100%.

  Evitați dimensiunile foarte strânse. Hainele strâmte vara pot supraîncălzi copilul și pot provoca erupții cutanate. De aceea, se recomandă să le luați body-uri, pantaloni și rochițe bebe cu două mărimi mai mari.

  Uitați, pentru o clipă, de accesorii. Deși este tentant să vă îmbrăcați micuții în pantofi și fundițe, cel mai bine este să mai așteptați o vreme. Mulți bebeluși se obișnuiesc greu să poarte haine, așa că accesoriile îi pot face să se simtă și mai inconfortabil.

  Un bebeluș trebuie să fie, totdeauna, cald la atingere, fără să prezinte transpirație sau obraji roșii. În aceste cazuri, ar trebui să fie dezbrăcați pentru câteva minute sau să li se dea puțin lapte matern pentru a-i răcori.

  Activități de vară pentru nou-născuți

  În primele zile, nou-născuții au nevoie de multă îngrijire, deoarece își formează anticorpii. Din acest motiv, specialiștii recomandă ca aceștia să fie ținuți în casă cel puțin în primele 28 de zile de la naștere.

  După această perioadă, bebelușii pot vizita parcurile însorite, conform instrucțiunilor medicului. Nu uitați să le protejați capul și membrele. De asemenea, este important să îi hidratați cu lapte matern și să îi feriți de lumina directă a soarelui.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: