spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăNationalÎncepe Bacalaureatul: Peste 134.000 de elevi la start. Care e programul probelor

  Începe Bacalaureatul: Peste 134.000 de elevi la start. Care e programul probelor

  Peste 134.000 de elevi, dintre care 119.000 din promoția actuală, vor susține examenul de Bacalaureat, care începe luni cu proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba română. Probele scrise încep la 1 iulie. Pentru a promova, elevii trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare probă și o medie generală de cel puțin 6.

  Proba de competențe lingvistice în limba română se desfășoară de luni până miercuri, iar cea în limba maternă miercuri și joi. Evaluarea competențelor digitale va avea loc de miercuri până vineri, iar competențele într-o limbă străină între 25 și 27 iunie.

  Rezultatele competențelor lingvistice și digitale sunt exprimate prin niveluri de competență conform grilelor naționale și europene. Probele sunt monitorizate audio-video, iar introducerea materialelor interzise duce la eliminare.

  Probele scrise încep pe 1 iulie cu Limba și literatura română, continuă cu proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, proba la alegere pe 4 iulie și Limba maternă pe 5 iulie. Primele rezultate se afișează pe 8 iulie, cu posibilitatea de a depune contestații în aceeași zi. Rezultatele finale se vor afișa pe 12 iulie.

  Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să fi susținut toate probele, obținând cel puțin nota 5 la fiecare și o medie generală de cel puțin 6 la probele scrise.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!