spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăNationalLegea votului prin corespondenţă, contestată la Curtea Constituţională de UDMR

  Legea votului prin corespondenţă, contestată la Curtea Constituţională de UDMR

  Legea votului prin corespondenţă a fost contestată, marţi, la Curtea Constituţională de grupul UDMR din Senat şi de mai mulţi senatori, care au semnat sesizarea Uniunii, a declarat pentru AGERPRES, vice-liderul UDMR din Senat, Tanczos Barna.

  vot

  „De ieri, grupul UDMR din Senat a început strângerea semnăturilor necesare pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aspectele de neconstituţionalitate ale legii votului prin corespondenţă. Astăzi am depus la Secretariatul General al Senatului şi s-a şi transmis Curţii Constituţionale sesizarea semnată de 31 de senatori, numărul necesar de semnături stabilit de lege fiind de 25. Astfel, condiţiile legale sunt îndeplinite şi aşteptăm decizia judecătorilor de la Curtea Constituţională cu privire la aspectele semnalate de grupul UDMR şi senatorii care au mai susţinut această sesizare”, a declarat senatorul Tanczos Barna.
  Potrivit acestuia, „sesizarea a fost susţinută de senatori din aproape tot spectrul politic, cu excepţia PNL”. Tanczos Barna a mai adăugat că elementele şi detaliile acestei contestaţii vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi „de către domnul preşedinte Kelemen Hunor şi de către preşedinţii celorlalte partide care au mai susţinut această iniţiativă”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: