spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăNationalMinistrul Familiei, despre fertilizarea in vitro: ‘Nu punem condiția căsătoriei

  Ministrul Familiei, despre fertilizarea in vitro: ‘Nu punem condiția căsătoriei

  Foto: Facebook

  Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a venit cu noi precizări despre programul demarat de Guvern de sprijinire a femeilor care vor să obțină ajutor la procedura de fertilizare in vitro, anunță stiripesurse.ro.

  Natalitatea a scăzut. Anul acesta cifrele sunt îngrijorătoare. E necesar ca autoritățile să ia măsuri pe toate componentele. Sunt motive și de ordin financiar pentru care cuplurile nu îndrăznesc să aibă copil. Aici am venit cu proiectul acesta țintit. În sinteză: față de programul național existent deja am extins vârsta. Am extins și în sensul vârstei primare.

  Este falsă ideea că apelează la fertilizare in vitro cupluri care au salarii mari. Noi am avut discuții cu ONG-uri și care militează pentru drepturile femeilor. Acelea sunt cazuri mai rare, dar marea majoritate sunt cupluri mediii. E o falsă idee că toți sunt bogați.

  Până acum era doar o procedură pe an, noi însă am extins la trei proceduri pe an. Bineînțeles, sub supravegherea medicilor.

  Ne propunem ca pe an să avem 10.000 de decontări. Dacă până acum se decontau 8-10 proceduri pe județ, acum, după noul program, o să fie cam 230-250 de proceduri pe județ. Eu aș vrea să avem și peste 300 de proceduri.

  Nu punem condiția căsătoriei pentru procedura de fertilizare in vidro. De asemenea, sunt primite și femeile singure.

  E aproape imposibil de spus cu cât o să crească natalitatea în urma acestui program”, a precizat Gabriela Firea într-o conferință de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: