spot_img
14.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăNationalOportunitate de investiții: Titlurile de Stat TEZAUR

  Oportunitate de investiții: Titlurile de Stat TEZAUR

  Într-o nouă lansare de titluri de stat TEZAUR din 2024, a fost anunțată a cincea ediție, oferind dobânzi atractive de până la 6,85% pe an, care reprezintă oportunități de investiție pentru români. Ei pot investi în aceste titluri începând de luni, iar fondurile obținute de Ministerul Finanțelor, în calitate de emitent, vor fi direcționate către finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

  Aceste titluri, disponibile în maturități de 1 și 3 ani, au dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Ele sunt emise la o valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

  Pentru a achiziționa aceste titluri, există mai multe modalități:

  • Online, între 15 aprilie 2024 și 9 mai 2024, doar pentru persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin unitățile Trezoreriei Statului. Operațiunile disponibile online includ deschiderea unui cont de subscriere, subscrierea titlurilor de stat TEZAUR și transferul sumelor către un cont bancar.
  • De la sediul unităților Trezoreriei Statului, între 15 aprilie 2024 și 10 mai 2024.
  • În mediul urban, între 15 aprilie 2024 și 9 mai 2024, și în mediul rural, între 15 aprilie 2024 și 8 mai 2024, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

  „Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, menționează Ministerul Finanțelor.

  Eligibile sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii, iar veniturile obținute din investiții în aceste titluri de stat sunt neimpozabile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: