spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalPercheziții pentru droguri, în trei județe din țară

  Percheziții pentru droguri, în trei județe din țară

  Un număr de 16 percheziții au avut loc, astăzi, în 3 județe din România, pentru destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, anunță DIICOT.

  Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, efectuează un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

  În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA.
  În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe.

  Polițiștii serviciului antidrog din Gorj, implicați în acțiune

  La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
  Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.
  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: