spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăNationalPreşedintele Iohannis solicită urmărirea penală pentru foștii miniștri ai Sănătății în scandalul...

  Preşedintele Iohannis solicită urmărirea penală pentru foștii miniștri ai Sănătății în scandalul achizițiilor de vaccinuri

  În cursul zilei de luni, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, solicitările oficiale de demarare a urmăririi penale pentru Vlad Vasile Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii foști miniștri ai Sănătății.

  Cererile privesc dosarul referitor la presupusul abuz în serviciu în legătură cu achizițiile de vaccinuri desfășurate în timpul pandemiei de COVID-19. Administraţia Prezidenţială a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie despre aceste demersuri.

  ”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 27 noiembrie 2023, ministrului justiţiei, doamna Alina-Ştefania Gorghiu cererea de urmărire penală a domnului Vlad Vasile Voiculescu, în calitate de fost ministru al sănătăţii în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, sub aspectul săvârşirii de către acesta a două infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal şi a unei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, prevăzută de art. 48 alin. (1) raportat la art. 297 alin. (1) din Codul penal şi la art. 309 din Codul penal, toate cu aplicarea dispoziţiilor art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: