spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalTrei români au anunțat că sunt în Noua Caledonie: Monitorizare și sprijin...

  Trei români au anunțat că sunt în Noua Caledonie: Monitorizare și sprijin consular, în stare de urgență

  Trei români aflați în Noua Caledonie au contactat autoritățile române, iar Consulatul General al României la Paris menține legătura cu ei, monitorizându-le situația și pregătindu-se să intervină dacă este necesar. În contextul protestelor masive din acest teritoriu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) asigură asistență și protecție consulară prin intermediul Ambasadei României la Canberra și Consulatului General la Paris.

  Consulatul român colaborează cu autoritățile franceze și partenerii internaționali pentru a sprijini cetățenii români, în funcție de evoluția situației locale. De asemenea, MAE a emis o atenționare de călătorie, după ce președintele Franței a instaurat starea de urgență în Noua Caledonie, teritoriu condus de Franța, pentru a gestiona încălcările ordinii publice.

  Românii din Noua Caledonie pot solicita asistență consulară la telefoanele Consulatului General al României la Paris (+33147052966 și +33147052755) și la telefonul de urgență (+33680713729).

  Revolte și stare de urgență în Noua Caledonie

  Miercuri, Guvernul francez a instaurat starea de urgență în Noua Caledonie, interzicând rețeaua de socializare TikTok, utilizată pe scară largă de protestatari. Revoltele au început după adoptarea unui proiect de lege care permite rezidenților francezi din Noua Caledonie de mai mult de 10 ani să voteze în alegerile provinciale, ceea ce a generat temeri printre liderii locali că votul indigenilor kanak va fi diluat. Starea de urgență va dura 12 zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!