spot_img
8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăNationalVacanțele perfecte la prețuri irezistibile? Atenție la fraudele online!

  Vacanțele perfecte la prețuri irezistibile? Atenție la fraudele online!

  În timpul sezonului de concedii, fraudele online s-au înmulțit alarmant. Escrocii de pe internet profită de dorința oamenilor de a călători și de a se relaxa, pentru a face bani ilegal. Vacanțele cu prețuri reduse sunt un teren fertil pentru acești escroci, iar experții avertizează că odată cu creșterea prețurilor, pericolul înșelătoriilor poate fi și mai mare.

  Potrivit asociației comerciale ABTA din Marea Britanie, cele mai frecvente tipuri de fraude privind rezervarea de vacanțe implică biletele de avion, cazarea, excursiile cu tematică sportivă și religioase, precum și cluburile de vacanță. Escrocii sunt inventivi și folosesc site-uri web false, reclame frauduloase pe rețelele sociale și chiar conturi online piratate sau carduri deturnate pentru a promova oferte aparent atractive.

  Cele mai întâlnite înșelătorii

  Escrocii contactează victimele prin e-mailuri sau apeluri nesolicitate, susținând că acestea au câștigat o vacanță la o tombolă cu premii. Însă, aceste victime nu au participat niciodată la astfel de concursuri. Escrocii vor cere o taxă pentru a debloca această vacanță „gratuită”, dar, în realitate, nu există nicio excursie câștigată, iar banii plătiți ajung direct în mâinile escrocilor.

  Fraudele online reprezintă o amenințare reală pentru călători, așadar, fiți atenți la oferte care par prea bune pentru a fi adevărate și verificați totdeauna sursa și autenticitatea site-urilor sau reclamelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: