spot_img
26.7 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăNationalVIDEO Rafila: Ministerul Sănătății nu promovează obligativitatea vaccinării / Se face un...

  VIDEO Rafila: Ministerul Sănătății nu promovează obligativitatea vaccinării / Se face un cal de bătaie dintr-o falsă problemă

  ​Ministerul Sănătății nu promovează în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării și „se face un cal de bătaie dintr-o falsă problemă”, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul instituției. 

  Ministrul a prezentat Strategia Națională de Vaccinare, postată în dezbatere publică și care a provocat, joi, un protest AUR în fața Ministerului Sănătății, protestatarii susținând că se vrea obligarea populației de a se vaccina.

  „Am văzut niște sloganuri afișate la protest, inclusiv că vaccinat egal intoxicat. Eu vă spun că majoritatea persoanelor care sunt aici la protest – am văzut că sunt multe persoane în vârstă – au fost vaccinate în copilărie și nu mi s-a părut că ar fi fost intoxicați. Pe intoxicare se bazează un partid politic care absolut iresponsabil atacă fundamentele sănătății publice din această țară și dezvoltă un subiect absolut neadevărat”, afirmă ministrul Sănătății.

  Cu toate acestea, Strategia asigură dreptul, nu obligația cetățenilor, de a se vaccina, spune ministrul Sănătății. În același timp, acesta a afirmat că este un trend descrescător al vaccinării, care este îngrijorător: ”Noi am ajuns deja într-o situaţia îngrijorătoare. Importantă nu este cifra cât este trendul. Noi ne aflăm pe un trend descrescător, pentru că, dacă am fi la aceleaşi cifre dar cu un trend crescător, atunci perspectivele sunt să ajungem la o acoperire vaccinală bună. Dar fiind pe un trend descrescător, atunci perspectivele sunt să ajungem la o acoperire vaccinală foarte îngrijorătoare şi cred că toată lumea, presa, personalul medical şi mai ales părinţii trebuie să ştie acest lucru, că un vaccin protejează şi poate şi salva o viaţă”.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!