spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăNews AlertAzi, ultima zi în care absolvenții pot cere indemnizația de șomaj

  Azi, ultima zi în care absolvenții pot cere indemnizația de șomaj

  Potrivit ANOFM, 25 iulie este ultima zi în care absolvenţii de liceu din promoţia 2017 se pot înregistra în evidenţele Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru ca, ulterior, să poată beneficia de indemnizaţie de şomaj, care se acordă la cerere pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 de lei pe lună, indiferent dacă a fost promovat sau nu examenul de bacalaureat.

  Conform Legii 76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj, persoanele care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrate la structurile ANOFM din localitatea de domiciliu/reşedinţă pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă nu urmează o formă de învăţământ şi nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare – 500 de lei.

  În cazul depăşirii termenului de 60 de zile de la terminarea studiilor, absolvenţii au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de serviciile oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, dar pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj.

  „Absolvenţii sunt aşteptaţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu/reşedinţă pentru a putea beneficia de informare şi consiliere profesională în vederea identificării unui loc de muncă, precum şi de facilităţi financiare. De asemenea, aceştia pot beneficia şi de cursuri de formare profesionale gratuite pentru sporirea gradului de absorbţie pe piaţa forţei de muncă”, susţine ANOFM.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: