spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDeliciul toamnei: Cum să pregătești prăjitura cu mere a bunicii

    Deliciul toamnei: Cum să pregătești prăjitura cu mere a bunicii

    Rețeta de prăjitură cu mere a bunicii – cu aluat fraged cu unt sau cu untură – este perfectă pentru a folosi mere proaspete în orice sezon. Aromele de scorțișoară, vanilie și coajă de lămie dau un gust minunat acestei prăjituri, care este considerată prăjitura copilăriei.

    Merele, bogate în vitamine și minerale, sunt ingredientul principal al umpluturii, însoțite de zahăr, nuci și coajă de lămie. Cu un aluat fraged din făină albă și unt (sau untură), această prăjitură este o adevărată delicatesă. Iată cum să o pregătești:

    Ingrediente pentru umplutură:

    • 2 kg mere dulci-acrișoare
    • 200 g zahăr
    • 1 linguriță scorțișoară
    • Coaja de la 1 lămâie
    • 60 g nuci

    Ingrediente pentru aluat fraged:

    • 500 g făină albă
    • 250 g unt (sau 100 g unt + 100 g untură)
    • 125 g zahăr pudră
    • 2 pachete zahăr vanilat
    • 2 ouă + 2 gălbenușuri
    • 2 linguri smântână
    • Coaja de lămâie
    • Un praf de sare

    Pentru uns:

    • 1 gălbenuș

    Pentru a pregăti aluatul fraged, amestecă ingredientele rapid. Dacă folosești un mixer, adaugă toate ingredientele (inclusiv untul, care trebuie să fie rece și tăiat cubulețe) și mixează ușor. Mai întâi, adaugă jumătate din cantitatea de făină și amestecă rapid. Apoi, treptat, adaugă restul de făină. Dacă pregătești aluatul cu mâna, începe prin a amesteca făina și untul, apoi adaugă celelalte ingrediente și amestecă rapid. Nu este nevoie să frămânți prea mult pentru a nu încălzi aluatul. Aluatul fraged trebuie manipulat cu grijă pentru a nu deveni tare după coacere.

    Aluatul se împarte în două porțiuni, una ușor mai mare decât cealaltă (pentru foaia de jos), se învelește în folie transparentă și se lasă la frigider timp de o oră.

    Umplutura prăjiturii cu mere: Spală bine merele și rad pe rază întreagă, inclusiv coaja (sau curăță merele, dacă preferi). Nu este necesar să călești merele în prealabil. Ele se așază direct pe foaia de aluat întinsă în tavă. Presară nucile, scorțișoara și coaja de lămâie peste mere. Stoarce merele pentru a elimina excesul de suc (care poate fi savurat instantaneu). Adaugă apoi zahărul (între 100-200 g, în funcție de mărimea și dulceața merelor) și scorțișoara.

    Scoate cealaltă bucată de aluat din frigider și întinde-o pe o foaie de copt. Cu ajutorul rolei sau a sucitorului, așază aluatul peste mere și nivelează-l ușor. Folosește furculița pentru a crea mici orificii în aluat. Unge aluatul de deasupra cu un gălbenuș.

    Coace prăjitura cu mere la 170°C timp de 50 de minute. Când este gata, pudrează cu zahăr și taie-o în porții. Poftă bună!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: