spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăNews AlertÎncepe procesul fostul șef de la Fisc

  Începe procesul fostul șef de la Fisc

  Tribunalul București a dispus începerea judecății în dosarul în care fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influență.

  Potrivit deciziei pronunțate joi, instanța a luat act de remedierea de către DNA Ploiești a neregularității rechizitoriului. Magistrații au dispus începerea judecății în dosar, primul termen urmând să fie stabilit după rămânerea definitivă a deciziei.

  Hotărârea poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

  Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pe 16 decembrie 2016, fiind acuzat de DNA Ploiești că, în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective.

  „Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip ‘fantomă’ controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arată DNA.

  Procurorii susțin că, din această sumă de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: