spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăNews AlertOltenii, pe ultimul loc la vaccinare

  Oltenii, pe ultimul loc la vaccinare

  România se află printre țările codașe din Uniunea Europeană în privința procentului de vaccinare.” O altă problemă o reprezintă vaccinarea populației vulnerabile, cu vârsta peste 65% de ani, unde procentul este sub 30%, dar și în cazul cadrelor didactice, unde procentul a depășit cu puțin 50%.
  Campania de vaccinare întâmpină multe probleme în județele din zona Moldovei, regiunea de dezvoltare Nord Est. În schimb, cea mai activă zonă este București – Ilfov, unde procentul de vaccinare a sărit de 25%.Regiunea Vest are mai puține persoane vaccinate decât regiunea Nord – Est (Moldova), dar stă mai bine din punct de vedere procentual pentru că are mai puțini locuitori. Cele mai puține persoane vaccinate găsim însă în regiunea Sud Vest Oltenia.

  Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia care cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea are o rată de vaccinare de 14,84%. Populația vaccinată este mai mică decât în regiunea Moldovei, cu puțin peste 311 mii persoane vaccinate”, din informațiile obținute de Europa Liberă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: