spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEditorialPercheziții ratate... primarul rezistă

  Percheziții ratate… primarul rezistă

  La scurt timp după ce a declarat că e pusă la bătaie suma de 50.000 de euro, pentru a fi reținut măcar pentru 24 de ore, ca să-i fie stricată imaginea, primarului Cosmin Morega de la Motru „i-a trecut glonțul pe la ureche”.

  După îndelungi anchetări ale oamenilor din cadrul Direcției Publice Motru și multe dezvăluiri în presă și pe Facebook, care vizează presiuni, lupte politice și interese economice, s-a produs „minunea”. La casele primarului din Motru și Padeș s-au efectuat percheziții, joi, într-un dosar de delapidare, acestea fiind conduse chiar de polițistul recuzat de Morega, comisarul de poliție Nedelea Nelu Adrian.  Se spune că acesta e rudă cu influentul om de afaceri Mihai Rîmescu din Motru, iar primarul chiar a afirmat public faptul că i se fabrică un dosar de către adversarii săi politici, împreună cu un om de afaceri. Recuzarea nu i-a fost, însă, luată în calcul, pe motiv că el nu este parte în dosarul cu pricina. Dar uite că este! Deși cercetarea se făcea în urma autosesizării Poliției despre niște fapte penale pe care le-ar fi comis primarul, nu s-a dispus cercetarea penală „in personam” ci „in rem”, adică erau cercetate doar presupusele fapte, de parcă nu s-ar fi spus în dosar, cu nume și prenume, cine e „personam” acuzată de acestea.

  Rușinos pentru polițiști este faptul că au plecat cum au venit, adică fără primar. „Probele” descoperite – două facturi de materiale și o copie a situației Direcției Publice Motru, din vremea când Cosmin Morega era director al acestei direcții din cadrul primăriei – nu au fost suficiente, pentru a-l reține pe primar… nici „măcar pentru 24 de ore”, urmând ca cineva să câștige cei 50.000 de euro, dacă e adevărat ce spune primarul, că această sumă „a fost pusă pe capul lui”. E drept că polițiștii au și fotografiat diverse obiecte din casa de la Padeș a primarului, dar nici acele poze nu au fost suficient de relevante, pentru ca Morega să fie dus în arest, cu cătușele la mâini.

  Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, ar fi vorba despre o luptă pentru detronarea primarului Cosmin Morega (PSD), dusă de Dan Matei (PNL), care și-a încheiat, în martie,  mandatul de director al Direcției Publice Motru, cu pierderi dezastruase în doar 10 luni, fiind nevoit să plece de la conducere. Când era în funcție, acesta l-ar fi ajutat în dosar, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, pe polițistul recuzat, Nedelea Nelu Adrian. Matei i-ar fi fost alături polițistului, în timpul cercetării angajaților Direcției Publice Motru, în sediul instituției, pentru a-i determina, prin intimidare, să-l incrimineze pe primar. Ba mai mult, i-ar fi trimis pe angajați cu mașina instituției, în timpul programului, la audierile efectuate la sediul IPJ de la Târgu Jiu. Matei mai e acuzat, în diverse postări, că ar fi fabricat probe împotriva lui Morega.

  Nu ar fi pentru prima dată când un primar e cercetat și nu va fi nici pentru ultima dată. Unii chiar au fost băgați în arest, iar o parte dintre aceștia au ajuns în pușcărie. Dacă au furat, e corect să fie băgați la „zdup”, cât mai mult timp, să nu mai apuce să fure din banii publici, în viața asta!!! Dacă n-au furat, să fie despăgubiți pentru prejudiciul de imagine suferit și să fie pedepsiți cei care le-au fabricat dosarele, ca să nu mai apuce să fabrice dosare, în viața asta!!!

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!