spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăNews AlertPropunere! Muzeu al Echipei Pandurii Târgu-Jiu, la Stadionul Municipal

  Propunere! Muzeu al Echipei Pandurii Târgu-Jiu, la Stadionul Municipal

  Dorin Brozbă și seniorii Echipei Pandurii Târgu-Jiu le-au transmis autorităților județene și locale dorința de a se realiza la Stadionul Municipal un muzeu al echipei Pandurii de la înființarea sa și până în prezent.

  Publicistul și documentaristul Dorin Brozbă a organizat, joi dimineața, la sediul Muzeului județean Gorj, o întâlnire de suflet cu trei dintre primii jucători ai echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu. Vasile Cernitoiu, Bebe Dorobanțu și primul căpitan Cornel Grama își doresc-și speră că vocea le va fi ascultată-înființarea unui muzeu la Stadionul Municipal. Un muzeu al echipei pandurii Târgu-Jiu, de la înființarea sa din 1962. „M-am întâlnit cu trei seniori ai echipei Pandurii Târgu-Jiu, printre dânșii fiind și primul căpitan al echipei din 1962! Ne-am dori, o spun în calitate de autor de carte, care crede că Pandurii Târgu-Jiu este un fel de Real Madrid al Gorjului-ca autoritățile să fie tranșante în ceea ce privește sportul. Am dori, din partea autorităților gorjene să comunice tranșant care este punctul dumnealor de vedere legat de soarta acestei echipe, care este a tuturor gorjenilor! Stadionul este construit sub supravegherea Guvernului și am vrea să știm ce cred dânșii despre viitorul echipei, despre ce este de făcut. (…) Aș dori, și acum mă adresez domnului primar Romanescu, (…) și în numele suporterilor gorjeni să fie înființat în incinta Stadionului un muzeu al echipei Pandurii. Și dacă echipa va dispărea, așa cum s-a întâmplat și cu alte echipe, trebuie ca brandul să fie respectat. Aș dori să li se repartizeze un spațiu și domnilor seniori de la echipă. Nu mai sunt mulți jucători din 1962, de când s-a înființat echipa. Acești oameni trăiesc cu intensitate tot ce este legat de echipa Pandurii. (…) Și domnul Boza ar trebui să găsească soluții și să sprijinim această echipă. Eu reprezint istoria acestei echipe și dorința miilor de suporteri nevăzuți ai acestei echipe!”, a spus publicistul Dorin Brozbă.

  „Sufăr când aud ce se spune pe la televizor despre Pandurii”

  Seniorii primei echipe Pandurii Târgu-Jiu își doresc înființarea acestui muzeu, dar, în același timp, cel mai mult vor ca autoritățile să găsească soluții pentru finanțarea echipei. Aceștia spun că fotbalul este mereu o bucurie pentru târgujieni: „Aș vrea să îi aduc aminte domnului primar Romanescu că înaintașii dumnealui de acum 55 de ani s-au ocupat foarte mult de echipa Pandurii. Rezultatele noastre și apoi ale sportivilor care au urmat la echipă au fost bune, echipa a rezistat în timp. Ne dorim să se facă un locușor unde să fie duse toate amintirile acestei echipei. Am avut și un mare antrenor, Tudor Paraschiva, care a venit aici cu gândul să facă ceva și a reușit! (…) Era singurul sport în oraș care aducea bucurie! Oamenii veneau la meciuri, bucuroși”, a spus Bebe Dorobanțu. „Sufăr când aud ce se spune despre Pandurii la televizor. Trebuie să se pună mâna și să găsească soluții. Pandurii este o gorjenilor. (…) Este adevărat că fotbalul nu îl poți face fără bani, dar așa cum se încearcă să se facă la noi în Gorj, nu se poate! Pe noi în 1962, ne țineau două întreprinderi, dar noi jucam de plăcere, nu am avut pretenții, nu am spus că dacă nu îmi dai bani, nu joc. (…) Este important să se realizeze acest muzeu. Ne-am reaminti din trecutul nostru, cred că Pandurii a fost o echipă bună și încă este”, a spus fostul căpitan Grama.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: