spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăNews AlertRomsilva reabilitează Drumul Forestier de la Valea Sadului

  Romsilva reabilitează Drumul Forestier de la Valea Sadului

  Regia Națională a Pădurilor Romsilva a alocat fonduri pentru reabilitarea Drumului Forestier de la Valea Sadului. Acesta aparține de Direcția Silvică Gorj.

  Bugetul aprobat pentru lucrările de reabilitare este de aproape 10 milioane de lei. Romsilva încearcă să semneze contractul de execuție a lucrărilor până la finalul acestui an, sau la începutul anului viitor.

  „Drumul forestier Valea Sadului se desfășoară pe teren forestier proprietate de stat administrată de Direcția Silvică Gorj și are o lungime de 19,080 km, fiind situat în zona O.S Novaci, UP IV Valea Sadului, u.a. 145D, în zona administrativă a comunelor Mușetești și Bumbești-Jiu. Toată lungimea drumului este afectată de deteriorări și necesită a fi reabilitată și modernizată. Principalele lucrări necesare sunt: lucrări pregătitoare, amenajări pentru protecția mediului, terasamente de pământ și de stâncă, lucrări de apărare și consolidare (ziduri de sprijin și din beton, gabioane, drenuri transversale), împietruire simplă din piatră spartă, lucrări accesorii (stâlpi de dirijare din lemn, borne hectometrice simple, table indicatoare mici montate pe stâlpi prefabricați din beton armat, indicatoare de circulaţie) și lucrări de artă (podețe tubulare, podețe dalate, poduri, parapeţi metalici pt. poduri și podețe). Drumul forestier accesibilizează o suprafață de 8.108,52 ha cu un volum pe picior de 828.000 mc din care cota anuală 16.000 mc.”, conform Romsilva.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: