spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăNews Alert"Caravana Educației", proiect TSD pentru sprijinirea elevilor

  „Caravana Educației”, proiect TSD pentru sprijinirea elevilor

  ”Caravana Educației”, proiectul de anvergură al Tinerilor Social Democrați, menit să sprijine elevii claselor a VIII-a în perspectiva examenului de Evaluare Națională, a ajuns și în județul Gorj.

  În cadrul acestui program, zeci de elevi de la școlile gimnaziale din localitățile Țicleni, Bălești și Lelești au participat la lecții gratuite de limba română și matematică. La întâlnirea cu elevii au participat subprefecții județului Gorj, Mihai Istrate și Nicolae Muja, primarul orașului Țicleni , Constantin Radu, coordonatorul proiectului, Cezar Stancu, și președintele TSD Gorj, Marius Cuțitoiu.
  Caravana Educației este un program gratuit de ”meditații”, care cuprinde un set de câte 10 lecții pentru limba română și matematică, adresat elevilor de clasa a VIII-a, din mediul rural și urban mic. Gorjul este cel de-al treilea județ în care poposește autocarul caravanei, acesta fiind amenajat ca o sală de clasă în care elevii, coordonați de profesori voluntari, pot susține meditațiile.
  ”După doi ani de pandemie, sistemul educațional din România are mult de recuperat, iar pregătirea elevilor pentru examene implică o muncă susținută. Responsabilitatea revine fiecăruia dintre noi, iar prin intermediul acestei caravane ne-am propus, practic, să continuăm eforturile profesorilor de la clasă. Astfel, atât în format fizic cât și online, PSD pune la dispoziția elevilor din clasa a VIII-a un pachet de lecții gratuite, concentrat pe programa examenului de Evaluare Națională. Din păcate, am ajuns cu autocarul în doar trei localități din Gorj, însă, în sistem online, de programul ”Caravana Educației” se pot folosi toți elevii care, peste aproximativ o lună, vor susține examenul și îi invit să nu ezite în a accesa site-ul pus la dispoziția lor, pentru că li se adresează în mod direct”, a declarat Marius Cuțitoiu, președinte TSD Gorj.

  Proiectul „Caravana Educatiei” se va desfășura în perioada 02.05.2022 – 12.06.2022, timp în care autocarul va poposi în toate județele țării. Totodată, elevii au la dispoziție link-ul https://caravanaeducatiei.ro/, pentru a parcurge programul în sistem on line.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: