spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesPSD a copiat Codul de integritate după PNL, acuză Berca

  PSD a copiat Codul de integritate după PNL, acuză Berca

  Liberalii gorjeni vor fi avantajaţi la Gorj dacă noul Cod de Etică al PSD va fi luat în calcul în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale şi parlamentare. Mulţi dintre primarii PSD au probleme penale, iar Ponta, de asemenea, riscă mult să nu mai fie lăsat să candideze. În plus, liberalii gorjeni susţin că noul Cod de Etică al PSD a fost copiat după cel al PNL.

  berca

  Aprobarea noului Cod de etică și conduită de către PSD va crea probleme social-democraților gorjeni, este de părere co-președintele PNL Târgu-Jiu, Eduard Berca. Acesta consideră că, din această cauză, Florin Cârciumaru, șeful PSD Gorj nu poate să trimită la București listele cu candidații la primăriile din județ, ca urmare a faptului că PSD Gorj se confruntă cu lipsă de resursă umană, mulți dintre actualii primari social-democrați având probleme de natură penală. Viitorii candidaţi ai PSD la alegerile locale şi parlamentare vor fi desemnaţi doar dacă vor îndeplini criteriile de integritate cerute de liderii partidului, însă Eduard Berca susține că mare parte dintre aceștia nu îndeplinesc multe dintre aceste cerințe. „În mod cert, potrivit declaraţiilor lui Florin Cârciumaru, PSD Gorj nu a reuşit să transmită lista până pe 15 decembrie, cu candidaţii pentru alegerile de anul viitor. Ştiţi, aceste criterii, care le-au copiat după noi, îi încurcă foarte rău pe pesedişti. Mă gândesc şi la primarii care săptămâna trecută au fost reţinuţi pentru mită. Evident acolo, unde au primari în funcţii şi aceştia au probleme, lucrurile nu pot să evolueze favorabil pentru ei, ci pentru noi”, a spus şeful liberalilor din Târgu-Jiu.

  Candidatura lui Ponta, cu semnul întrebării

  De asemenea, co-președintele PNL Târgu-Jiu, Eduard Berca, susține și că, odată cu adoptarea noului cod de integritate al PSD, inclusiv fostul premier, Victor Ponta, va pierde susținerea partidului pentru o nouă candidatură la alegerile parlamentare de anul viitor, acesta fiind trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. Totodată, fostul premier a fost acuzat și că ar fi plagiat lucrarea de doctorat, în cele din urmă, acesta renunțând la acest titlu. Ponta este deputat PSD de Gorj și se află la al treilea mandat, care însă va fi și ultimul, mai spune liberalul Eduard Berca. „Victor Ponta poate pierde foarte uşor susţinerea PSD pentru o nouă candidatură. Există deja dosarul de plagiat, mai există şi trimiterea în judecată, ceea ce îl dezavantajează grav. Victor Ponta, în momentul de faţă, nu îndeplineşte criteriile din Codul Etic. Cred că PSD are o problemă şi în ceea ce priveşte alegerile parlamentare din toamnă, nu numai pentru cele locale, având în vedere declaraţiile unor pesedişti că vor susţine o nouă candidatură a lui Ponta la Gorj. Deci au probleme mari cu acest Cod, daca va fi luat în calcul”, a mai spus Eduard Berca de la PNL Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!