spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăPoliticDatoriile contribuabililor la primării, gestionate de ANAF

  Datoriile contribuabililor la primării, gestionate de ANAF

  Vești bune pentru primăriile care înregistrează restanțe la încasări. Datoriile contribuabililor vor fi preluate de ANAF. Astfel, unitățile admnistrativ teritoriale nu se vor mai încărca cu datorii care să le afecteze bugetele pe termen lung.

  „Executarea silită a sumelor provenite din amenzile date de primării este preluată de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în cazul în care autoritatea administrativ-teritorială competentă nu poate încasa respectivele sume, în termen de doi ani de la stabilirea titlului executoriu. Așa prevede un proiect adoptat ieri de Senat, cu 85 de voturi „pentru”, 19 abţineri şi unul „împotrivă”.
  Este o măsură care vine în sprijinul autorităților locale pentru că există numeroase cazuri în care cetățenii nu plătesc amenzile, iar primăriile nu au personal suficient care să se ocupe și de executările silite. Astfel, bugetele locale sunt văduvite de anumite venituri. Proiectul va fi trimis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz”, a transmis deputatul Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: