spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesNegocieri între PSD şi PNL

  Negocieri între PSD şi PNL

  Liberalul Dian Popescu se arată dispus să negocieze cu PSD postul de consilier rămas vacant după moartea pesedistului Ion Roman Bărbuţi. Din tabăra social democrată, intenţia de negociere este transmisă şi ea de preşedintele PSD Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

  Postul rămas vacant în Consiliul Local Târgu-Jiu, după moartea lui Ion Roman Bărbuţi, a stârnit conflicte între liberali şi social-democraţi. Pesediştii îşi doresc în scaunul de consilier local pe Ofelia Tulpan chiar dacă în faţa acesteia, pe lista de consilieri locali, sunt doi liberali. La polul opus, Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu-Jiu, a declarat că se va încerca o negociere a acestui post cu liberalii, în baza înţelegerii din 2012, din USL. „Este o ordine a listei cu care USL a venit în 2012 în faţa electoratului, ordinea fiind foarte clară: după domnul Gherghe, urmează Pârvulescu Victor, urmează Mâţu Niculina. Vom negocia încă o dată cu foştii noştri colegi din USL, adică PNL organizaţia Gorj şi PC, toţi cei trei foşti aliaţi trebuie sa negocieze şi să îşi pună viza pentru ca un nou consilier să acceadă pe lista de consilieri în Consiliul Municipal Târgu-Jiu”, a declarat preşedintele PSD Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Totodată, Aurel Popescu crede că în locul unui consilier pesedist ar trebui să vină tot un coleg de-al său de partid, înţelegerea fiind valabilă şi în cazul PNL. „Dacă ţinem cont de înţelegerea pe care am avut-o în 2012, în momentul în care devine vacant un post de consilier al PSD-ului, urmează un membru PSD să intre pe listă, dacă este un post devenit vacant din partea PNL-ului, urmează un membru PNL să intre pe lista de Consiliu Municipal. Acum rămâne să discutăm, să negociem şi vedem care este poziţia celor trei foşti colaboratori”, a mai declarat Aurel Popescu.

  Dian Popescu: „PSD-ul să respecte legea!”

  Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, că partidul pe care îl conduce este dispus să negocieze cu PSD, dar în acelaşi timp le transmite pesediştilor să respecte legea şi să nu recurgă la abuzuri pentru că au majoritate în Consiliul Local. Liberalul şef a mai precizat că PNL nu va renunţa în cazul postului ocupat nelegal de pesedistul Mihai Gherghe. „PSD-ul să respecte legea! Totul se poate negocia! A negocia e una şi a nu respecta legea şi a lucra abuziv numai pentru faptul că au o majoritate în Consiliul Municipal este un alt subiect”, a declarat pentru Radio Omega, preşedintele PNL, Dian Popescu. Rămâne de văzut şi dacă vor mai avea loc astfel de negocieri, în condiţiile în care astfel de înţelegeri au mai avut şi ele nu s-au respectat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: