spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăPoliticPSD cere suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

  PSD cere suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

  Partidul Social Democrat a anunţat marţi că va cere în coaliţia de guvernare suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina.

  „PSD va solicita în coaliţia de guvernare adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgenţă un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a întâmplat în celelalte state care au graniţă comună cu această ţară. O astfel de măsură este necesară pentru protejarea fermierilor români, în contextul în care compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceştia”, se arată într-un comunicat de presă al PSD remis AGERPRES.

  Potrivit PSD, statele din estul Europei care au fost afectate ar trebui să poarte „o negociere comună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu partea ucraineană”, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din ţările învecinate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: