spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesRăzboi total în USL Gorj

  Război total în USL Gorj

  Ziua de ieri a fost una tensionată, pentru reprezentanţii USL Gorj. În timp ce social democraţii au decis în cadrul Biroului Permanent Judeţean(BPJ) şi au votat o comisie, care să participe la o rundă de negocieri cu liberalii, preşedintele Dian Popescu rămâne ferm pe poziţii. În ceea ce priveşte partenerii din ACD, conservatorii, aceştia s-au săturat să fie consideraţi ca o „rudă săracă”, de către pesedişti şi vor liste separate în teritoriu.

  În urma discuţiilor, avute în cadrul BPJ, de către membrii acestui organism, social-democraţii au decis să respecte în continuare Protocolul Naţional şi Judeţean al USL. La punctul doi, al comunicatului de presă, social-democraţii au stabilit, prin tragere la sorţi, constituirea unei comisii de analiză şi dialog, formată din şapte persoane, care să participe săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, la negocieri cu ACD. Printre cei desemnaţi, în comisia de negociere se numără, Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Gheorghe Milosteanu, Vasile Popeangă, Ion Ciocea, Laurenţiu Ciurel, dar şi Andrei Maioreanu. În comunicatul de presă emis, conducerea BPJ a PSD a specificat faptul că se va face o propunere către liberali, în vederea constituirii unei comisii similare de negociere. Desemnarea candidaţilor la primării nu a fost omis de către conducerea BPJ. Astfel, legat de acest lucru, social-democraţii sunt de părere că „Biroul Permanent Judeţean al PSD Gorj a formulat alternative ce vor fi luate în discuţie în prima şedinţă comună de lucru a USL, cu respectarea prevederilor protocolului existent”.

  Dian Popescu: „ori 33-37, ori mergem separat”

  Decizia Biroului Politic Judeţean al PSD a încins şi mai mult atmosfera, în cadrul conducerii PNL Gorj. Preşedintele Dian Popescu a rămas ferm pe poziţie, susţinând faptul că „nu am nimic ce să negociez şi este exclus aşa ceva. Singura soluţie ca USL să câştige ceva în Gorj este respectarea raportului de 33-37. În spatele acestor cifre stă o gândire logică”. Una peste alta, în condiţiile în care nu acceptă propunerea de negociere a PSD, liberalii sunt hotărâţi să meargă singuri pe listele din teritoriu. „Dacă nu vor raportul de 33-37, vom convoca Delegaţia Permanentă şi vom merge separate în judeţ şi vom respecta doar Protocolul USL, mergând cu candidaţi comuni la Consiliul Judeţean şi Primărie”. Popescu a mai declarat că reprezentanţii PSD ar trebui să se gândească bine „eu cred că din cele 35 de localităţi ale PSD, PNL va câştiga destul de multe”. Şi conservatorii sunt decişi ca după discuţiile purtate cu liberalii, să meargă pe liste separate în judeţ şi pe liste comune doar la Consiliul Judeţean şi la Primăria Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!