spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăPoliticŞedinţă cu scântei la PDL Gorj

    Şedinţă cu scântei la PDL Gorj

    Convocaţi pentru a stabilii data organizării alegerilor, în cele 39 de localităţi, membrii CODA nu s-au sfiit să-şi arate nemulţumirea faţă de o parte din directorii de deconcentrate, susţinuţi politic de PDL, dar şi faţă de faptul că, Ministerul Sănătăţii a decis închiderea Spitalului Rovinari. Preşedintele interimar al organizaţiei democrat liberale a recunoscut faptul că, discuţiile au fost unele aprinse, urmare a problemelor existente în teritoriu. Conştient de faptul că nici în momentul de faţă nu este agreat de unii colegi din CODA, Ruşeţ a precizat că „am pielea tăbăcită pentru că am dus mult şi voi mai duce”

    Tonuri ridicate, ameninţări de părăsire a şedinţei CODA, tensiune într-un cuvânt. Cam aşa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte, prima şedinţă CODA a PDL Gorj, pe anul 2011. Nemulţumirile edililor au fost multe, de la închiderea Spitalului Rovinari, până la cele legate de activitatea unor directori de deconcentrate. Alte subiecte, dezbătute pe ordinea de zi, au vizat stabilirea calendarului alegerilor la cele 39 de organizaţii locale dar şi pentru Conferinţa Judeţeană din 19 martie. Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj Ionel Stoica a declarat că „până azi responsabilii din CODA cu localităţile în care vor avea loc alegeri, vor trebui să propună o dată de desfăşurare, dată care va fi aprobată în următoarea şedinţă CODA”. Stoica a mai precizat că membrii CODA au mai decis decalarea cu o săptămână a datei alegerilor la Organizaţiile din Motru şi Târgu-Jiu, pentru a fi timp suficient pentru finalizarea acţiunilor din teritoriu. În ceea ce priveşte alegerile pentru funcţia de preşedinte, al organizaţiei democrat liberale, Ionel Stoica, a precizat că data de 19 martie a rămas valabilă, cu ultima zi de depunere a candidaturilor pe 6 martie.

    Ruşeţ, nemulţumiri faţă de deconcentrate

    Starea de tensiune, ce a dominat cele peste două ore de şedinţă a CODA a fost recunoscută şi de către preşedintele interimar Ion Ruşeţ „sunt probleme în teritoriu, suntem un partid democratic, au fost discuţii aprinse. Au fost nemulţumiri faţă de o parte din directorii de la deconcentrate. Iată că avertismentele pe care le-am tras, nu au fost băgate în seamă, iar acum o parte din colegi şi-au schimbat atitudinea”. În ceea ce priveşte directorii care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor membrilor CODA, aceştia sunt cei ce reprezintă Direcţia Silvică, Prestaţii Sociale, Inspectoratul de Muncă şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Din această cauză, consider că Biroul Permanent Judeţean, ales pe 19 martie, va avea mult de lucru”, a mai precizat Ruşeţ . Cât despre faptul că deputatul Severus Militaru a făcut lobby la Bucureşti, în care a susţinut menţinerea Spitalului Turceni, acest lucru a creat în special nemulţumirea primarul Dorin Filip. Ruşeţ nu a dorit să comenteze prea mult situaţia. Liderul democrat liberal a precizat doar că „nu comentez, am reţineri. E nemulţumirea primarului de la Rovinari, achiesez la o parte din motivele prezentate de domnul primar. Domnul Militaru a vrut să facă un bonus politic”.

    Filip, supărat pe deciziile Ministerului

    Extrem de supărat pe faptul că nu a găsit în partid, sprijinul la care s-ar fi aşteptat, edilul oraşului Rovinari, Dorin Filip, consideră că, decizia Ministerul Sănătăţii, de a închide spitalul, nu a fost una corectă. „Media de vârstă la Rovinari este de 37 de ani, suntem situaţi în zonă minieră, gradul de poluare este mare, am investit peste 200 de miliarde de lei vechi. Ar fi trebui închis Spitalul Judeţean şi cel de la Rovinari, nu avem aparatură modernă”, a mai declarat Dorin Filip. Deranjat că pe colegiul său maşinaţia politică a făcut să nu aibă senator şi deputat, primarul din Rovinari este hotărât să facă demersuri pentru menţinerea Spitalului Orăşenesc Rovinari. De altfel, iniţiativa lui Filip este susţinută şi de către reprezentanţii Consiliului Judeţean, care au venit cu varianta ca Secţia Psihiatrie de la Turceni să se mute la fosta unitate militară de la Pojogeni iar cadrele medicale să fie preluate de Spitalul Rovinari. Deputatul Severus Militaru nu a putut fi contactat telefonic, pentru a comenta situaţia legată de posibilele demersuri făcute la Bucureşti pentru Spitalul Turceni.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: