spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăPoliticSume record de la Guvern, pentru investiții

  Sume record de la Guvern, pentru investiții

  Sume record au fost direcționate de către Guvern spre investiții, ducând și la creșterea nivelului de trai al românilor, prin locurile de muncă create sau menținute. Deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta amintește că, pe lângă toate sumele alocate prin diverse linii de finanțare, la nivel național, județul Gorj beneficiază și fondurile Planului de Tranziție Justă.

  ” Investițiile pentru care Guvernul Ciolacu a alocat fonduri în 2023 arată o crește cu 26%, față de anul anterior. O sumă record, de 38,3 miliarde de euro, a fost direcționată în investiții, ceea ce demonstrează interesul PSD pentru dezvoltare și pentru îmbunătățirea nivelului de trai. Toate aceste investiții înseamnă infrastructură modernă, dar și locuri de muncă mai bine plătite, ceea ce a condus la o creștere economică importantă. Tot în acest context, pentru județul Gorj, prin Fondul de Tranziție Justă, în acest an sunt disponibile 184,89 milioane de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor, sume care vin suplimentar celor alocate de la bugetul de stat. Acestora li se adaugă alte 92,80 de milioane de euro pentru dezvoltarea microîntreprinderilor (49,30 mil Euro) și a start-upurilor (43,50 mil Euro).
  Cheltuite chibzuit, aceste sume pot crea locuri de muncă bine plătite pentru gorjeni, iar concurența în piață se transpune în creșterea veniturilor populației din județ. Nu ne rămâne decât să profităm de aceste oportunități, pe care Gorjul nu le-a avut niciodată până acum”, a transmis Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!