spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesTraseismul politic, bată-l vina!

  Traseismul politic, bată-l vina!

  OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern. Copreşedintele ACL Gorj, democrat liberalul Dan Vâlceanu a subliniat că ordonanţa desconsideră de fapt o lege dată de Parlamentul României, iar în această ţară, deşi europeană, legile nu se respectă. Măsura se vrea o racolare a primarilor în PSD, pentru că vin prezidenţialele.

  Dan Vâlceanu a comentat, într-o conferinţă de presă, că măsura este luată pentru că PSD caută primari. Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate. Vâlceanu vede prin Ordonanţă încalcarea legii întro ţară europeană. Măsura atrage deja priviri critice de pe scena politicii internaţionale. „Acum vorbim despre o ordonanţă de urgenţă care modifică o lege, adoptată în Parlament în 2006 care este considerată principalul instrument de salubrizare a clasei politice. Adică, induce pe lângă chestiuni legale şi o minimă moralitate în clasa politică, atunci când vorbim cu aleşi locali care vor să plece de la un partid la altul. Avem de-a face cu o suspendare a legii pentru 10 zile, este un lucru ridicol şi foarte grav. Inclusiv Ambasada Americii a reacţionat astăzi şi şi-a exprimat dezacordul la un asemenea demers”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedinte ACL Gorj.
  Vâlceanu a mai spus că posibilitatea ca edilii să migreze politic a fost propusă din 2006, dar momentul era prost ales. Ideea este că primarii şi consilieri locali vor pleca indiferent dacă sunt adoptate sau nu OU. Dă exemplu pe primarul din Turburea, pe care oricum nu voia să îl ţină cu forţa în PDL, ba mai mult au existat demersuri pentru a-i facilita plecarea la PSD. În plus nu era nevoie de alegeri prezidenţiale pentru acest lucru. „În ceea ce ne priveşte, pe noi, cei de la PDL şi sunt convins că şi colegii liberali, în cazurile în care le au, eu îl eliberam pe domnul Bârcă şi-l ofeream PSD-ului înainte de alegerile prezidenţiale. Primarii vor pleca la alte partide indiferent de situaţie”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedinte ACL Gorj. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

  Primarii traseişti, de plecat să plece din PDL…de venit, nici gând!

  Alianța Creștin Liberală nu va primi în rândurile sale niciun primar, președinte de Consiliu Județean, consilier local sau județean traseist. Potrivit unui comunicat remis de ACL Gorj, Alianța Creștin-Liberală condamnă ferm decizia guvernului de a adopta Ordonanța de urgență a traseismului politic, “un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept. Victor Ponta încalcă regulile democratice exact înainte de alegeri, încercând să ajungă președinte al României prin mijloace ilegale și imorale.Prin adoptarea acestei ordonanțe, Guvernul PSD demonstrează că este capabil de orice abuz, că este gata în orice moment să submineze valorile democratice și europene”, se arată în comunicat.

  ACL nu se dezice

  Alianța Creștin Liberală nu va face niciun fel de rabat de la lege și decență politică. PNL și PDL nu vor primi în rândurile lor niciun primar, președinte de Consiliu Județean consilier local sau județean traseist. De asemenea, Alianța Creștin Liberală nu va face niciun demers de atragere a vreunui ales local migrator, beneficiar al acestei ordonanțe rușinoase a guvernului Ponta, se mai arată în comuniucatul ACL Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: