spot_img
Altele
  AcasăSănătateAvem nevoie de suplimente!

  Avem nevoie de suplimente!

  Poate părea un paradox, dar obezitatea și malnutriția merg deseori mână în mână. Mâncărurile procesate, zaharurile, mâncărurile bogate în calorii și sărace în nutrienți, consumă mai multe vitamine și minerale pentru metabolizare decât au în compoziție. Aceste mâncăruri procesate, produse ieftin și promovate bine, sunt consumate din ce în ce mai mult, chiar excesiv, de o masă din ce în ce mai mare de oameni. Acest fapt duce la îngrășare și mai apoi la sindrom prediabetic, factor favorizant pentru boli mai grave precum bolile de inimă, diabetul, depresie, demență și chiar cancer.

  O prăjiturică este mai ieftină decât un broccoli, dar prețul plătit cu sănătatea noastră este mult mai mare și nu se regăsește pe bonul primit la casă. Cu cât devenim mai bolnavi de la aceste calorii goale, cu atât mai multe medicamente sunt vândute de industria farmaceutică pentru a trata afecțiuni precum: colesterol mărit, hipertensiune, diabet și multe altele datorate stilului de viață nesănătos. Printre aceste medicamente sunt și câteva ce ajută întradevăr la vindecare sau, cel puțin, la reducerea simptomelor, însă numai înțelegând cum ne impactează ceea ce mâncăm și cum funcționează metabolismul nostru, putem reduce eficient această epidemie de afecțiuni. Micronutrienții din hrana sănătoasă constituie uleiul ce unge roțile metabolismului nostru, iar studiile efectuate în ultimul timp ne arată că deficiența de acizi grași esențiali omega 3, vitamina D, zinc, magneziu și fier reprezintă o problemă cu care se confruntă majoritatea populației.

  De ce suntem așa sărăciți de nutrienți?

  În primul rând, noi am evoluat ca specie consumând alimente naturale, mult mai bogate în nutrienți decât ceea ce consumăm în ziua de azi. În al doilea rând, solurile sunt sărăcite, cultivarea pământului se face intensiv(industrial) și se folosesc tehnici de hibridizare astfel încât plantele și animalele crescute pentru consum conțin mai puține substanțe nutritive. În al treilea rând, mâncarea procesată în fabrici nu conține nutrienți valoroși, iar în ultimul rând – povara totală a toxinelor din mediul ambiant și stresul cronic conduc la o cerere și mai mare de vitamine, minerale și acizi grași din partea organismului. De aceea oricine are nevoie, cel puțin de: un supliment bun de vitamine și minerale, ulei de pește, și vitamina D. De asemenea aș recomanda probioticele, pentru că, datorită dietei moderne, curelor, antibioticelor și alti factori agresanți, stricăm fragilul ecosistem digestiv – care are un rol foarte important în a ne menține sănătoși și ponderali.

  Cumpărați însă cu atenție! Suplimentele au devenit și în țara noastră o industrie de multe milioane de euro, care nu este atent monitorizată. Ofertele plafarurilor răsărite aproape peste noapte iți dau literalmente dureri de cap în încercarea de a alege câteva suplimente de bază din multitudinea de produse de pe raft. Alegeți însă doar suplimente ce conțin nutrienți și compuși despre care știți sigur că nu prezintă pericol pentru sănătatea dumneavoastră, alminteri consultați un specialist. Gândiți-vă că le veți integra în dieta zilnică. Dacă au în compoziție coloranți, excipienți dăunători sau alți aditivi ce au denumiri cu tentă chimică, ar fi o idee bună să evitați să le cumpărați. Un ultim sfat, nu fiți economi atunci când este în joc sănatatea personală, deci nu alegeți ce este mai ieftin pentru că adeseori ceea ce are un cost mai mic aduce și beneficii mai mici, sau în unele cazuri poate fi chiar dăunator.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: