spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSocial1864, reper secular pentru Gorj

    1864, reper secular pentru Gorj

    Un secol şi jumătate s-a scurs de la înființarea Consiliilor judeţene și locale, iar de la adoptarea cerbului ca stemă a județului Gorj, timpul a adunat alte aproximativ, trei secole de istorie cu bune şi rele. Acestea sunt motivele principale care definesc sărbătoarea de ieri, când oficialităţile judeţului au marcat-o printr-un program artistic şi religios.

    Ziua de ieri a fost una importantă pentru autorităţile judeţene şi cele locale, din pricina evenimentului la care au participat în onoarea acestui oraş şi a comunităţii. Ideea la care s-au gândit autorităţile judeţului a fost reconstituirea atmosferei anului 1864, atunci când au fost proclamați de drept primii consilieri ai județului Gorj și când a fost adoptată prima hotărâre a Consiliului Județean.

    O nouă stea pe Aleea Celebrităţilor

    Programul a început în Piața Prefecturii unde s-a oficiat o slujbă religioasă, dar au existat şi alte momomte culminante ale manifestării, cum ar fi dezvelirea unei plăci memoriale şi amplasarea unei alte stele pe Aleea Celebrităţilor din centrul oraşului, pentru Dincă Schileru, primul deputat ţăran. „Programul are două dezvăluiri de plăci memoriale, vorbim de marcarea locului unde a funcţionat în anul 1864 primul sediu al Consiliului Judeţean Gorj şi al Prefecturii Gorj şi pe Aleea Nemuritorilor vom dezveli placa memorială Dinca Schileru. Programul se va încheia cu o şedinţă festivă ce va avea loc la Sala Maura a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu. Şedinţa este una specială deoarece sunt invitaţi să participe şi actori ai teatrului Elvira Godeanu din Târgu-Jiu, care ne vor prezenta un moment artistic constituit din citirea primei hotărâri a primului protocol de validare a membrilor Consiliului Judeţean atunci în momentul evocat anul 1864”, a declarat Oana Paloş, purtător de cuvânt al CJ Gorj. Programul a inclus şi rostirea de alocuţiuni din partea autorităţilor locale şi judeţene. Şeful judeţului Ion Călinoiu şi primarul Florin Cârciumaru au adresat omagiile lor şi cuvintele evocatoare pentru istoria încărcată a acestor meleaguri. Momentul artistic pus în scenă de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” a încheiat această manifestare organizată de Consiliul Judeţean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: