spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăSocialA început recensământul populaţiei

  A început recensământul populaţiei

  Recensământul general a început de ieri şi în judeţul nostru. Peste 2000 de recenzori au fost pregătiţi, la Gorj, pentru efectuarea recensământului, potrivit lui Geo Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică. Acesta le transmite gorjenilor să coopereze cu personalul care se ocupă de recenzie şi să-i prezinte toate documentele solicitate. Recensământul general se va încheia pe 31 octombrie.

  Prin această acţiune se are în vedere cunoaşterea cât mai exactă a numărului şi distribuţiei teritoriale a populaţiei, a structurilor sale demografice, social-culturale şi economice, precum şi a fondului locativ şi a condiţiilor de locuit ale populaţiei. Ultimul recensământ general a avut loc în 2002. Potrivit lui Geo Popescu, peste 2000 de recenzori sunt prezenţi pe teren, gata să preia toate datele necesare de la populaţie „În această acţiune au fost pregătiţi şi s-au încheiat convenţii civile pentru un număr de 2207 personal de recensământ, alcătuit din 1858 recenzori, 343 recenzori şefi, din care 68 cu rol de coordonare, şase şefi de circumscripţii, doi cu rol de coordonare la municipiu Târgu-Jiu şi la Motru. Începând cu azi s-a început colectarea propriu-zisă a datelor de la recensământ, de la persoane. Formularele sunt cu referinţe caracteristici la clădire, locuinţă, persoană”. Cetăţenii români vor trebui să răspundă la cele 80 de întrebări ale chestionarelor Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011, derulat în perioada 20 – 31 octombrie, la nivel naţional, trei seturi de întrebări fiind obligatorii, a declarat, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al Institutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu.

  Probleme în Gorj

  Prima zi de recensământ a început cu probleme şi la Gorj, după ce în judeţul Constanţa 150 de recenzori s-au retras. În judeţul nostru zeci de recenzori nu au mai plecat în teren, dându-şi seama că mai mult pierd decât câştigă de pe urma recensământului. Fiecare zi de muncă urma să fie plătită cu 50 de lei impozabili pentru recenzori sau 55 de lei impozabili pentru coordonatori. Recenzorii susţin că suma este prea mică pentru volumul mare de muncă. Geo Popescu, directorul Direcţiei de Statistică Gorj, spune că există totuşi recenzori de rezervă, iar până acum au fost înlocuite zeci de persoane.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: