spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăSocialAJOFM : "Sute de locuri de muncă în străinătate"

  AJOFM : „Sute de locuri de muncă în străinătate”

  Sute de locuri de muncă pentru persoanele interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțele Gorj anunță că în această perioadă, prin serviciul EURES, sunt disponibile 677 locuri de muncă în ţările Spatiului Economic European.
  Pentru persoanele care doresc să desfășoare o muncă sezonieră în agricultură, Danemarca oferă 165 locuri de muncă ca şi culegători de mazăre (în Danemarca şi la punctul de lucru din Portugalia). Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1500 de euro brut/lună în Portugalia şi 2000-2500 euro brut/lună în Danemarca. În același domeniu, Finlanda oferă 30 locuri de muncă pentru culegători de căpșuni și mazăre, pentru care se asigură un salariu de 1200 – 2500 euro brut/ lună, Franța oferă 12 locuri de muncă pentru culegători sparanghel pentru un salariu de 10,57 euro/oră, iar Olanda 15 locuri de muncă pentru culegători de căpșuni pentru care se oferă 10,48 euro brut/oră.

  Pentru persoanele care nu au o calificare și doresc să lucreze în Germania, se oferă 252 locuri de muncă ca și tăietor de carne și lucrător în producție, în abatoare din Landul Renania de Nord – Westfalia. Pentru a aplica pe aceste locuri de muncă, cunoștințele de limba germană constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii. Salariul oferit pornește de la 11 euro brut/oră, pentru persoanele care nu au calificare în domeniu, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro/oră.

  Norvegia oferă 70 locuri de muncă ca și muncitor piscicol la primirea, sacrificarea, procesarea și ambalarea crabului proaspăt pentru a fi vândut pe o piață internațională de crabi. Se oferă un salariu de aprox 19 euro/oră, masa la cantina fabricii și ajutor în găsirea unei locuințe.
  Tot pentru persoanele care nu dețin o calificare, Finlanda oferă 2 locuri de muncă în domeniul curățeniei, în fabrici și birouri, pentru care se oferă 11 euro brut/oră, și 1 loc de muncă ca și lucrător în ferma de vite de carne, pentru care se oferă un salariu de 9 euro brut/oră, iar Olanda 6 locuri de lucrător în pepinieră, pentru care se oferă un salariu de 10,48 euro brut/oră.
  Pentru persoanele care dețin o calificare, Finlanda oferă locuri de muncă ca și lucrător în metal/sudor, Franța în domeniul mecanic utilaje agricole și sudor, Norvegia oferă locuri de muncă ca și mecanic auto, schelar, mecanic biciclete, bucătar, chelner, Olanda ca și electrician în construcții, sudor, electrician în industria petrochimică, conducător auto transport rutier de mărfuri, iar Polonia ca și operator CNC, lăcătuș, sudor MIG/MAG sau gaz, strungar/frezor, lăcuitor/vopsitor.
  Pentru persoanele cu studii superioare interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, sunt disponibile 5 locuri de muncă în Franța ca și farmacist, pentru care se oferă un salariu de 3500 euro/lună, 2 locuri de muncă inginer de sistem in informatică în Malta pentru care se oferă între 29.000 și 31.000 euro/an, 2 locuri de fizioterapeut în Olanda și un loc de muncă de chirurg estetician în Elveția și 1 loc de tehnician dentar în Germania, cu un salariu cuprins între 2400 – 2800 euro brut/lună.

  Persoanele care doresc informații suplimentare sau să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, telefon 0253211568.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: