spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesAngajaţii DGASPC Gorj, solicitaţi de medici din Spitalul Târgu Cărbuneşti pentru nimic!

    Angajaţii DGASPC Gorj, solicitaţi de medici din Spitalul Târgu Cărbuneşti pentru nimic!

    Deficitul de personal medical din Gorj naşte nemulţumiri în cadrul instituţiilor din judeţ! Un caz concret a fost înregistrat zilele trecute, când un beneficiar al serviciilor Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a ajuns la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, iar cadrele medicale din unitatea sanitară au solicitat însoţitor, pe motiv că „nu au timp să supravegheze pacientul”.

    torop-dgaspc-gorj

    Situaţie incredibilă la Spitalul Târgu-Cărbuneşti! Un beneficiar al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Târgu-Cărbuneşti a ajuns, în urmă cu câteva zile, la unitatea medicală din localitate, fără însoţitor şi … surpriză! Angajaţii spitalului au solicitat de urgenţă, prin apel telefonic, însoţitor, considerându-se depăşiţi de situaţie. Asta, în ciuda faptului că personalul din cadrul centrului de unde provenea pacientul este într-un număr extrem de mic, situaţia fiind una critică. La cele 50 de persoane ce se regăsesc în Centrul de Reabilitare Târgu-Cărbuneşti, pe schimbul de noapte lucrează doar un asistent social şi o infirmieră. „Ultimul incident de acest gen a fost înregistrat la spital la Târgu Cărbuneşti, când, în miez de noapte, un beneficiar a avut o colică biliară şi a făcut o criză. A trebuit să fie internat. Cine era atunci de gardă a solicitat asistentului să trimită infirmiera că ea nu are timp să o supravegheze”, a declarat Sorin Torop, reprezentant al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

    Fără cadru legal

    În aceste condiţii, reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj au prezentat ieri situaţia cu care se confruntă, în cadrul şedinţei de Dialog Social. Aceştia solicită un cadru legal ce ar putea permite ca beneficiarii să aibă însoţitori în cazuri extreme, iar în situaţia în care instituţia primeşte beneficiarul şi necesită asistent social sau infirmieră, să fie înaintată o solicitare scrisă celor de la DGASPC. În acest fel, dacă însoţitorului i se întâmplă un accident de muncă, acesta va putea fi despăgubit, în caz contrar, conducerea DGASPC Gorj ar fi supusă cercetărilor. „În condiţiile în care la Cărbuneşti sunt aproximativ 50 de beneficiari, iar pe tură de noapte sunt un asistent social şi o infirmieră, să delegi în spital la Cărbuneşti unde există o grămadă de infirmiere şi asistente pe tură de noapte, să stea cu un pacient care a făcut o criză biliară, nu mi se pare corect. De aceea, nu există nici cadru legal ca noi să delegăm oameni să însoţească beneficiarii noştri, dar dacă se întâmplă ceva cu acel om, atunci acel om să declare accident de muncă, pentru că este în timpul serviciului, iar conducerea unităţii care a trimis acel om va fi cercetată”, a mai spus Torop. În Gorj, sunt 1140 copii cu dizabilităţi dintre care 860 cu boli psihice. De multe ori, personalul DGASPC Gorj a fost agresat de aceşti copii şi, neavând posibilitatea să îi sedeze, au cerut internare până la calmare în secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean, dar şi aici s-au lovit de probleme. Au fost refuzaţi întrucât nu există secţie de Neuropsihiatrie infantilă.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: