spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAutoritățile din Târgu Jiu au uitat de împlinirea a 63 de ani...

  Autoritățile din Târgu Jiu au uitat de împlinirea a 63 de ani de la moartea lui Brâncuși

  Împlinirea a 63 de ani de la moartea celui mai mare artist român din toate timpurile, Constantin Brâncuși, nu a fost marcată în niciun fel de către autoritățile din Târgu Jiu. Chiar și instituția care se ocupă de cercetarea și punerea în valoare a moștenirii brâncușiene nu a transmis nici măcar un mesaj cu ocazia acestei zile pe pagina de Facebook sau pe site-ul instituției.

  Singura acțiune a fost organizată de Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu“. Câțiva reprezentanți au depus flori și au aprins candele la Coloana „fără de Sfârșit“.

  „Astăzi, discret, a fost despre Brâncuși, sculptorul, și plecarea sa spre infinit…

  Ne-a fost alături domnul Ionel Scăunașu, căruia i-am înmânat Premiul Restitutio. Brâncuși 2020, decernat cu ocazia zilei naționale dedicate sculptorului gorjean“, postat istoricul Andrei Popete-Pătrașcu pe Facebook.

  A murit cu inima tristă pentru că nu se poate întoarce în ţara lui

  În anul 1957, Brâncuşi, care era slăbit din cauza suferinţei, îl cheamă pe arhiepiscopul Teofil, preot la biserica ortodoxă, se spovedeşte şi se împărtăşeşte, apoi îi mărturiseşte că moare „cu inima tristă pentru că nu mă pot întoarce în ţara mea”. La 16 martie 1957, la ora 2 dimineaţa, Constantin Brâncuşi se stinge din viaţă, iar la 19 martie este înmormântat la cimitirul Montparnasse din Paris.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: