spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăSocialBuget pentru hrana copiilor de la Centrul „Iasomia”

  Buget pentru hrana copiilor de la Centrul „Iasomia”

  Copiii care sunt înscriși la Centrul social „Iasomia” din Târgu Jiu vor beneficia de servicii de hrană de peste 400.000 de lei în acest an.

  Vor fi asigurate servicii de livrare a mâncării necesare asigurării hranei copiilor din cadrul Centrului de Servicii Sociale Integrat „Iasomia” din Târgu Jiu.

  Centrul oferă servicii pentru familii dezavantajate din punct de vedere social şi economic. Obiectivul este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii, cât şi o informare cât mai exactă a acestora cu privire la drepturile ce le revin, toate acestea conducând la îmbunătăţirea calităţii vieţii grupului ţintă şi la ridicarea sistemului de servicii sociale oferite la standarde europene.

  Se oferă servicii sociale primare pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani proveniţi din familii ce se află în situaţie de risc social din municipiul Târgu Jiu, în vederea prevenirii abandonului şcolar şi familial. Capacitatea centrului este de peste 40 de copii proveniți din familii defavorizate din punct de vedere economic. Copiii participă la activităţi educative, activităţi de consiliere pentru copii, părinţi şi aparţinătorii legali, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de petrecere a timpului liber, organizare de excursii, petreceri şi activităţi cultural-artistice. De asemenea, ei primesc îngrijire, o masă şi suport în efectuarea temelor, sprijin şcolar, orientare şcolară şi profesională.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!