spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, februarie 22, 2024
Altele
  AcasăSocialCampania de informare în rândul șoferilor despre importanța locurilor de parcare pentru...

  Campania de informare în rândul șoferilor despre importanța locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități

  Campania de informare a conducătorilor auto și a celor care se pregătesc să obțină permisul de conducere despre locurile destinate persoanelor cu dizabilități a avut loc în urmă cu puțin timp. Persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate le-au înmânat acestora pliante despre importanța acordării priorității și respectării acestor locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

  „Asociația Servim Comunitatea continuă campania «E dreptul meu, e locul meu» pentru asigurarea și respectarea spațiilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.
  Campania «E dreptul meu, e locul meu» s-a concentrat pe informarea noilor șoferi cu privire la importanța acordării priorității și respectării acestor locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. De multe ori, neatenția sau lipsa de informare pot duce la ocuparea abuzivă a acestor locuri, împiedicând astfel accesul persoanelor cu dizabilități la servicii esențiale sau la activități de zi cu zi“, declară Daniel Andrei, manager de proiect şi coordonatorul Centrului de zi Christian pentru persoanele cu dizabilităţi.

  „Contribuim și la crearea unei societăți mai incluzive“

  „Ne adresăm tuturor șoferilor, îndemnându-i să fie conștienți de importanța păstrării și respectării locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Respectând aceste spații, nu doar că ne conformăm legilor în vigoare, dar contribuim și la crearea unei societăți mai incluzive și suntem mai empatici față de nevoile celorlalți“, spune Robert Gavrilescu, persoană cu dizabilităţi şi un cunoscut artist din judeţul Gorj.
  „De multe ori, locurile de parcare destinate nouă sunt ocupate ilegal de șoferi care nu respectă normele legale sau nu conștientizează importanța acestor spații rezervate“, aminteşte Levente Kiss, persoană cu dizabilităţi, voluntar în cadrul campaniei.

  Respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, un act de empatie

  Campania „E dreptul meu, e locul meu” face parte din proiectul «Porţi deschise în comunitate pentru persoanele cu dizabilităţi», este cofinanţat din bugetul judeţului Gorj pentru anul 2023 şi nu reflectă neapărat poziția sau opiniile finanțatorului.
  Unul dintre cele mai importante aspecte în asigurarea accesului echitabil și al mobilității persoanelor cu dizabilități este disponibilitatea locurilor de parcare adecvate. În acest sens, conform legislației actuale, există locuri special amenajate pentru această categorie de persoane, menite să le faciliteze accesul în diverse locații publice.


  Respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități nu este doar o obligație legală, ci și un act de empatie și respect față de celălalt. Fiecare gest înțelegător și conștientizat contribuie la construirea unei societăți mai incluzive și respectuoase.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: