spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialCereri, pe jumătate în căminele UCB

    Cereri, pe jumătate în căminele UCB

    Doar în jur de 100 de studenţi gorjeni au depus cerere pentru un loc la căminele Universităţii ”Constantin Brâncuşi”! Cei mai grijulii dintre aceştia au preferat să depună din timp cerere, deşi acestea nu s-au ocupat în totalitate niciodată. În acest an, universitatea a pus la dispoziţie 122 de locuri. Universitatea nu a făcut achiziţii majore, însă, administratorul a dispus efectuarea unor lucrări de igienizare în spaţiile de cazare.

    Prioritate au avut în pregătirea căminelor lucrările de igienizare, dar au fost luate în calcul toţi paşii necesari ca studenţilor să nu le lipsească nimic. Inclusiv să se bucure de o sală de lectură sau net. Anul nu vine fără majorări, în medie preţul la cazare a crescut cu 6-7 procente. Faţă de studenţii de la locurile bugetate, cei la taxă, suportă 95 de lei în plus, iar costurile variază de la o locaţie la alta. Cuantumul taxei variază de la 140 la 190 lei, de student, la locurile bugetate.repartizarea se face începînd de astăzi, iar studenţii trebuie să confirme opţiunea până la 1 octombrie, prin plata taxei. Ocuparea propriu-zisă a locurilor se face pe 1 octombrie. Există unele criterii după care se face repartizarea pe locuri, spune prorectorul Universitatea” Constantin Brâncuşi”. “In funcţie de media de admitere şi media din an, se face repartizarea pe locuruile de cămin”, a declarat Liviu Cârţână. Anul acesta, Universitatea “Constantin Brâncuşi” are pregătite 122 de locuri, iar mai mult de jumătate sunt solicitate de studenţii bugetari.”Anul va putea începe în bune condiţii, pentru că au fost făcute pregătirile din timp, asigură reprezentanţii UCB.” Nu am investit în achiziţii majore, dar mobilierul este nou, iar camerele, întreţinute, au fost igienizate, la fel ca toată clădirea. Condiţiile sunt dintre cele mai bune, de la apă caldă, căldură, grupuri sanitare în interiorul camerei, şi net-wireless, practice, toate acestea intră în cunatumul taxei de 150 de lei, percepute la locurile bugetate. Dintre cele 120 de cereri primite, 88 sunt pentru locurile bugetate, iar în prezent numărul de locuri nu este depăşit de cereri. Locurile pot ajunge la 152, luând în calcul şi pe cele 36 disponibile de la Staţia de Cercetare Pomicolă, pentru studenţii din Republica Moldova”, a mai declarat prorectorul Liviu Cârţână.

    Un loc la cămin, mai scump pentru cei de la taxă

    Spre exemplu, în zona Debarcader, un loc la cămin ajunge la 245 de lei pentru cei nesubvenţionaţi, şi doar 150 de lei, pentru studenţii de la buget. Pentru un prânz la cantina studenţească, cei interesaţi scot zilnic din buzunar 10 lei sau pot opta pentru un abonament lunar. Masa se acordă între 12.30-15.30, iar cantina Debarcader este accesibilă tuturor studenţilor , indiferent de locaţia unde au căminul. Din experienţa ultimilor ani, putini tineri renunţă la un loc la cămin, pentru că ştiu că de aceiaşi bani pot, cel mult să împartă o locuinţă cu altcineva, iar iarna, cheltuielile le cam usucă buzunarele…de studenţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: