spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăSocialConcurs acerb de tăiat porcii la Ţicleni

    Concurs acerb de tăiat porcii la Ţicleni

    Un concurs inedit a avut loc zilele trecute la Ţicleni. Patru echipe de bucătari din Ungaria, România şi Republica Moldova s-au întrecut în sacrificat porci. Cea mai grea misiune a aparţinut juriului care a trebuit să supravegheze modul de prepararea specialităţilor din carne de porc, dar să le şi deguste. Totul a fost asezonat cu muzică de calitate şi palincă pe măsură.

    Participanţii au avut la dispoziţie câte un porc pe care l-au sacrificat şi l-au pregătit conform tradiţiei zonelor din care vin. Echipa din Ungaria a făcut front comun cu echipa din Sălaj în timp ce oltenii au făcut echipă cu moldovenii de dincolo de Prut. Operaţiunea s-a desfăşurat contracronometru şi totul sub ochii atenţi ai celor prezenţi, turişti veniţi din toate colţurile ţării. Primii care au gustat din preparatele specifice au fost cei din echipa venită din Ungaria, care alături de ardelenii din Sălaj au preparat o gustare rapidă. ,,Noi când tăiem porcul, luăm sângele şi îl punem cu ceapă şi api, când e gata sângeretele îl mâncăm. Aşa e tradiţia la noi. Apoi porcul îl pârlim bine cu arzătorul să aibă şoriciul moale, apoi îl frecăm cu sare să se înmoaie şi mai bine, după care îl curăţăm bine de tot cu cuţitul”, a spus unul dintre participanţii la concurs, venit din Sălaj. La rândul lor oltenii au pus la ceaun bucăţi mari de carne de porc, aşa ca de pomana porcului, dar şi o tocăniţă din carne de oaie ca să meargă cu vinul. Misiunea cea mai grea a căzut însă în sarcina juriului, care a trebuit să aleagă pe cel mai bun. „Este foarte greu să alegi, pentru că toate echipele au pregătit ca la carte porcii sacrificaţi. Se pricep la fel de bine toţi să prepare, tehnica este interesantă”, a declarat Ştefăniţă Sas membru în juriu. Înainte de jurizarea oficială turiştii prezenţi la eveniment i-au dat câştigători pe toţi participanţii. Organizatorii evenimentului spun că această acţiune urmează să devină festival în anii următori aici urmând să participe mult mai multe echipe. ,,Sperăm că acest concurs va deveni festival pe viitor. Această tradiţie se menţine şi sperăm că la anul vom avea mai mulţi concurenţi. Toţi vor câştiga, până la urmă pentru că toţi muncesc”, a declarat organizatorul concursului, Elisabeta Floarea. Seara s-a încheiat cu un frumos foc de tabără, muzică şi voie bună asta indiferent de cine a fost câştigătorul concursului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: