spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăSocialCongres medical, în premieră, la Târgu-Jiu

  Congres medical, în premieră, la Târgu-Jiu

  Zeci de medici stomatologi din Gorj şi din alte judeţe din ţară s-au reunit, în weekendul trecut, în premieră la Târgu-Jiu! Evenimentul s-a vrut un rezultat al parteneriatului existent între Colegiul medicilor stomatologi şi cadrele didactice de la Facultatea de Medicină din Craiova. Activitatea stomatologică, dar şi nevoile medicilor de a se adapta constant la tehnologie s-au aflat pe agenda de lucru.

  Mai mulţi medici stomatologi gorjeni, dar şi din alte judeţe din ţară au dat curs, sâmbătă, invitaţiei de a participa la un congres tematic, menit să pună pe tapet probleme importante pentru colegii de breaslă, dar şi pentru cei care de la catedră, pot fi adevăraţi mentori pentru generaţii viitoare de specialişti. Evenimentul a avut loc la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu. Participanții au prezentat lucrări științifice cu ultimele noutăți din domeniu, dar au avut şi ocazia unui schimb interesant de experienţă, binevenit pentru multe din cabinete. La baza congresului a stat parteneriatul existent între Facultatea de Medicină din Craiova şi Colegiul medicilor stomatologi Gorj. „Este prima dată, când după 40-50 de ani, alături de Facultatea de Farmacie din Craiova am reuşit să organizăm un congres care să-şi ţină o parte din lucrări la Târgu-Jiu. Sunt prezentate lucrări ştiinţifice de profesori din ţară şi străini, lucrări care au menirea să ridice cunoştinţele medicilor din Gorj”, a declarat Tiberiu Țârcă, preşedintele Colegiului medicilor stomatologi. „Congresul vine cu două teme, prima este “Prezent şi viitor în medicina dentară”, iar cea de-a doua temă are legătură cu multidisciplinaritatea în estetica dento-facială. Au fost lucrări de actualitate, dar şi despre robotică, ceea ce preconizează viitorul în stomatologie”, a declarat Veronica Mărcuţ, decanul Facultăţii de Medicină Craiova.

  Adaptarea la nou, esenţială în medicina dentară

  Potrivit participanţilor, medicina dentară este un domeniu cu precădere deschis noutăţilor din tehnologie. Medicii stomatologi prezenţi la Congresul de la Târgu-Jiu au subliniat că acţiunile educative le sporeşte receptivitatea şi le aduce un schimb de experienţă util în abordarea unor tratamente moderne pentru pacienţi. Părerea a fost împărtăşită de medicii consacraţi, deopotrivă cu cei aflaţi la început de drum. „Sunt noutăţi cu care nu te întâlneşti prea des, lucruri care nu se fac des în reţea, este binevenită organizarea unui astfel de eveniment”, a declarat unul dintre medici. „Educaţia continuă ne-a adus aici la congres, are un rol primar şi esenţial în formarea unui medic. Fără educaţie continuă nu putem fi la curent cu noutăţile, iar noutăţile sunt binevenite pentru a le putea aplica şi noi în practica curentă, de zi cu zi. Orice pacient merită cel mai bun tratament, şi este important nu doar ce putem face noi, ci şi alţii ca noi să putem participa la cursuri pentru a le putea pune în practică”, a declarat un alt cadru medical. Peste 100 de cabinete stomatologice au fost înfiinţate în Gorj, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, prezent şi el la Congres. Problema apare la faptul că nu toate au putut fi adaptate unei practici optime. Cum pacienţii au la dispoziţie cam jumătate din ele, multe din solicitările venite de la aceştia rămân nerezolvate sau se soluţionează anevoios.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: