spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăSocialElevi gorjeni, în Cehia, în cadrul unui proiect împotriva rasismului

  Elevi gorjeni, în Cehia, în cadrul unui proiect împotriva rasismului

  antoniusAsociaţia Scout Society din Târgu-Jiu implementează, împreună cu grupul informal LUBLA din Cehia, proiectul „Racism does not belong to XXI”, finanţat prin programul ERASMUS+.

  Prima parte a proiectului a avut loc în toamna anului trecut, acum desfășurându-se cea de a doua parte. Astfel, de câteva zile, în Cehia se află mai mulți voluntari din Gorj ai Asociației Scout Society, care participă la un schimb de tineri. Acest schimb de tineri va permite participanţilor să exploreze fenomenele rasismului şi al xenofobiei, să înţeleagă implicaţiile discursului de ură, a tensiunii între religii şi a altor fenomene de discriminare care duc la excludere şi tensiuni sociale. Tinerii vor dobândi capacitatea de a recunoaşte rasismul, stereotipurile, prejudecăţile şi vor dezvolta cunoştinţele, abilităţile necesare de a contesta astfel de fenomene din propria comunitate. Proiectul va promova respectul, înţelegerea, aprecierea diversităţii culturale şi va permite participanţilor să îmbrăţişeze valorile necesare pentru o cultură a drepturilor omului, cum ar fi nediscriminarea, demnitatea umană, egalitatea și respectul. „Este un proiect de schimb de tineri prin intermediul programului Erasmus+, proiectul se numește ,,Racism does not belong XXI”. Eu și alți 17 tineri români (10 elevi și un student din Gorj), reprezentăm delegația trimisă din România de către Asociația „Scout Society” în acest proiect. Prin activitățile desfășurate dezbatem și înțelegem problemele actuale legate de rasism și discriminare. Până acum am stat de vorbă cu un sirian și o tânără din Afghanistan. Metodele prin care facilitatorii ne ajută să înțelegem mai bine aceste aspecte ale societățtii din zilele noastre, prin metode non-formale și interactive de educare și lucru cu tinerii, intrând în contact cu oameni de diferite culturi și opinii, pentru a ne forma ca oameni ce respectă și prețuiesc valorile europene”, a spus Antonius Eftenoiu, elevul de la Colegiul Național Spiru Haret, care activează de multă vreme în Scout Society.

  Cine sunt cei de la Scout Society

  Asociaţia Scout Society este o organizaţie din Târgu-Jiu care încurajează activismul şi voluntariatul în regiunea Olteniei. Aceasta a implementat numeroase proiecte locale, naţionale şi internaţionale centrate pe educaţia non-formală a tinerilor, astfel că în ultimii 3 ani peste 400 de tineri au avut ocazia să participe la schimburi în ţară sau în străinătate. Totodată, Asociaţia Scout Society a organizat training-uri pentru tinerii din comunitatea locală: de scriere CV şi identificare job, scrierea proiectelor, managementul voluntarilor, educaţie non-formală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: