spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesFiecare iarnă cu subvenţiile ei

  Fiecare iarnă cu subvenţiile ei

  Mii de gorjeni vor beneficia şi în sezonul rece 2014-2015 de subvenţiile acordate la încălzire. Una din preocupările autorităţilor este de a face cunoscute cerinţele pentru beneficiari reglementate de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 70 din 2011. Anul trecut au fost în Gorj peste 15 mii de beneficiari. Cum procedura nu s-a modificat faţă de 2013, şi în sezonul rece actual se aşteaptă ca numărul de subvenţii plătite să fie aproximativ la fel.

  Ajutorul este acordat consumatorilor vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei enregie termică în sistem centralizat, gaze naturale sau lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri şi al căror venit net lunar pe membru este de până la 786 de lei, respectiv 615 lei. Cuantumul se acordă diferenţiat, iar cei care îndeplinsec conditiile trebuie să depună la primării cererea şi declaraţia pe proria răspundere, până pe data de 20 noiembrie. Ajutorul se acordă începând cu luna noiembrie. „Ajutor pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru cele patru sisteme de încălzire-încălzire în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbun şi combustibil petrolier. Cuantumul acestora este diferenţiat în funcţie de tipul de ajutor de încălzire şi de nivelul venitului net lunar pe membru de familie. Ajutorul de încălzire se acordă pe baza de cerere şi declaraţie pe propria răspundere însoţite de documente privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi regimul juridic al locuinţei”, a declarat Viorica Roşianu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

  Primăriile, responsabile cu strângerea documentelor

  Responsabilitatea de a se depune actele corespunzătoare la timp util pentru subevnţiile la incălzire este a primăriilor, spune şi şefa de la Casa de Pensii Gorj. „Primarii au cea mai mare responsabilitate şi ei trebuie să cunoască fiecare persoană în parte, să trimită persoane de la primărie să aducă actele, ca acestea să fie depuse în timp util”, a declarat Rodica Ghimiş, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Gorj. În sezonul rece 2013-2014, AJPIS a efectuat plata pentru aproximativ 16 mii de persoane singure şi familii beneficiare, sumele plătite fiind de peste 4 milioane de lei. Ponderea beneficiarilor a aparţinut celor 7.300 de persoane care au folosit ca surse de încălzire, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Cele mai multe plăţi effectuate au fost însă către facturile de gaz ale celor nevoiaşi, pentru că din suma totală plătită pentru ajutoare la încălzire, adică 4.380.000 de lei, trei milioane reprezintă numai partea plătită la gaze.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: