spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesFinală de finală "Ucenic Chef" la Târgu-Jiu!

    Finală de finală „Ucenic Chef” la Târgu-Jiu!

    Promit o carieră în gastronomie, pentru că au dovedit imaginaţie şi pasiune pentru ceea ce fac. Este vorba despre 10 elevi de liceu care au ajuns în etapa finală a concursului Ucenic Chef şi care, ieri, s-au întrecut în reţete care mai de care, mai apetisante şi inedite. Misiunea juriului nu a fost una uşoară, date fiind bucatele reuşite ale concurenţilor.

    Ca în orice concurs, există emoţie cât încape, dar şi bucuria participării, au spus acest lucru candidaţii la titlul de Ucenic Chef, fâcând ceea ce ştiu ei cel mai bine, să gătească. De la preparate tradiţionale, până la cele sofisticate cu insiraţie din bucătaria franceză, asortatele mâncăruri au benficiat nu doar de un gust, ci şi de aspect. „Am ales să fac un piept de pui cu smântână şi ciuperci şi cu garnitură pui. Consder că şi aspectul contează la o mâncare, iar eu mă relaxez când o fac”, a spus o participantă. Un alt aspirant la titlul de Ucenic Chef a spus că: „fac un torpedeau de vită cu sos de fructe de pădure şi ţelină glazurată. Nu este exagerat de greu, dar necesită un efort”. “Am mai gătit mâncăruri similare şi acasă, iar pasiunea mi-am descoperit-o când am venit la Colegiul Economic şi am început să ma antrenez”, a subliniat un alt concurent. După muncă, a venit şi răsplata, iar toţi ucenicii în de-ale bucătăriei au primit aprecierile organizatorilor şi juriului. De alfel, coordonatorul celei de-a doua ediţii a concursului este de părere că de la an la an, interesul va creşte, dovadă că Ucenic Chef 2014 a stârnit reacţia aşteptată şi a fost o reuşită. „Important este că aceşti copii îşi doresc să participe la astfel de concursuri. Anul acesta la partea teoretică, prima probă pentru calificare, am avut foarte mulţi participanţi pentru că tot mai mulţi îşi doresc să participe. Elevii realizează că prin aceste concursuri capătă experienţă şi cunoştinţe noi în domeniu şi astfel vor accede către această meserie”, Narcisa Călugăru, maistru instructor coordonator proiect.

    Bogdan Cernăianu, câştigător Ucenic Chef 2014 : “A fost greu, dar am avut ambiţie!”

    A venit şi momentul mult aşteptat, anunţarea câştigătorului Finalei Ucenic Chef. Emoţiile au mai dispărut când Bogdan Cernăianu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi-a văzut preparatul atât de apreciat. Spune că nu a fost nici greu dar nici uşor şi vrea să se perfecţioneze pe viitor. „A fost greu, destul de greu, am avut ambiţie şi vreau să fac o carieră. De ce nu? Pentru că este bine plătită şi aduce faimă dacă ai alături în bucătărie nume celebre. Cred că pot face carieră dar mai am multe de învăţat şi trebuie să mă înveţe cineva. Este pentru mine dovadă de curaj că am participat”, a declarat Bogdan Cernăianu, câştigător Ucenic Chef 2014.

    Juriul a fost cucerit în unanimitate de ceea ce Bogdan Cărnăianu a realizat în bucătărie, un preparat deloc uşor din piept de raţă, care nu reuşeşte întotdeauna nici maiştrilor bucătari. Se pare însă că Bogdan promite şi o face convingător, are şi voinţă şi talent. „Deşi sunt începători, se vede că au muncit foarte mult. Preparatul respectiv este unul destul de greu, mai ales că nici la un bucătar profesionist nu rămâne conţinutul întreg întrun piept de raţă şi lui chiar i-a rămas şi am ţinut cont de munca grea depusă. Există un potenţial în fiecare dintre participanţi, iar ca să reuşească au nevoie de curaj, devotament şi imaginaţie”, a declarat unul dintre membrii juriului, bucătar cu experienţă. Bogdan a preparat piept de raţă cu legume sote şi sos demiglace.

    Călinoiu: „O finală de apreciat!”

    Este meritul tuturor celor implicaţi în organizarea concursului. Preşedintele Consiliului Judeţean are toată aprecierea şi încrederea în tinerii care muncesc pentru o carieră fie şi una în gastronomie. „A fost o finală de apreciat, am văzut că toţi copiii au prezentat preparate remarcate de meşteri bucătari recunoscuţi. Lucrul acesta aduce o direcţie clară că atunci când ştii o meserie îţi poţi lua viaţa în propriile tale mâini. Eu sunt convins că acest profil tehnic, că este alimentaţie publică sau oricare altă meserie te conduce să ai în vedere că meseria este brăţară de aur”, a subliniat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Cel mai important rămâne pentru fiecare dintre aspiranţii la Ucenic Chef faptul că au fost prezenţi la un concurs care le testează abilitatea culinară, voinţa şi dorinţa de a se perfecţiona. Alături de ei au fost şi în acest an antreprenori care se gândesc la viitorul lor şi îi pot sprijini cu şansa unui loc de muncă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: