spot_img
22.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialÎncepe vaccinarea antirabică!

  Începe vaccinarea antirabică!

  Medicii veterinari din Gorj vor începe vaccinarea antirabică de la 1 octombrie la câini, pisici şi vulpi. În cadrul campaniei, vor fi vaccinate peste 90 de mii de animale domestice, cu cooperarea stăpânilor patrupedelor.

  Acţiunile de vaccinare antirabică se vor derula în lunile octombrie şi noiembrie şi sunt gratuite. Ele au scopul de a preveni apariţia rabiei şi sunt singurele mijloace prin care boala provocată de infecţia virotică poate fi ţinută la distanţă de animale. Astfel, stocul de vaccin antirabic este deja pregătit, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj se aşteaptă la imunizarea a peste 95 de mii de câini şi aproximativ 20 de mii de pisici. „Campania de vaccinare antirabică, atât la carnivorele domestice, cât şi la vulpi se va desfăşura în perioada octombrie-noiembrie. Pentru campania de vaccinare a animalelor domestice noi ne-am aprovizionat deja cu vaccin inactivat. Urmează să fie distribuit în teritoriu şi la 1 octombrie să declanşăm acţiunea. Vor fi vaccinaţi în jur de 95 de mii de câini, conform ultimelor situaţii din teritoriu şi aproximativ 20 de mii de pisici. Campania de vaccinare antirabică se execută anual. Manopera este gratuită doar pentru câini, iar vaccinul este gratuit atât pentru câini, cât şi pentru pisici. Este foarte important ca proprietarii animalelor să răspundă pozitiv solicitării colegilor noştri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Mircea Moldoveanu.

  A doua campanie de vaccinare antirabică, la vulpi, din acest an

  În aceeaşi perioadă de timp vor fi vaccinate şi vulpile. Este cea de-a doua campanie iniţiată în acest an, în acest caz, iar în urma campaniei de inoculare vor fi recoltate probe de la vulpile vânate pentru a verifica eficienţa procesului. În acest an a mai avut loc o campanie de vaccinare a vulpilor prin momeli vaccinale prin distribuţie aeriană cu avioane specializate, cât şi prin amplasarea momelilor la gurile vizuinelor. „Vor fi amplasate momeli atât manual, la vizuină, cât şi pe cale aeriană, cu avioane specializate. Ulterior, vor fi recoltate vulpi împuşcate pentru a determina eficienţa vaccinării”, a menţionat Mircea Moldoveanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Animalele sunt imunizate pentru o perioadă de un an.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: