spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăSocialLiceanul târgujian care a obținut medalia de argint la Balcaniada de informatică:...

  Liceanul târgujian care a obținut medalia de argint la Balcaniada de informatică: „Pur şi simplu îmi place şcoala“

  Ion Popescu, elev în clasa a X-a al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV) din Târgu Jiu, este considerat de profesorii săi un adevărat geniu al informaticii. Acesta a reuşit să câştige medalia de la argint la Balcaniada de informatică, fiind cel mai tânăr participant din tot concursul la care au participat peste 120 de elevi din 13 ţări. „Mă aşteptam să obţin un rezultat bun şi o medalie. Chiar dacă a fost prima mea olimpiadă internaţională, consider că aveam destulă experienţă. Competiţia a fost foarte strânsă, fiind o participare numeroasă din mai multe ţări. A fost o experienţă interesantă. A fost o competiţie foarte grea, de asta este şi olimpiadă internaţională. Subiectele, în acest an, au fost făcute şi de români, care sunt foarte buni la informatică. Au fost două zile de concurs, iar fiecare probă a durat cinci ore. Au fost trei probleme la fiecare probă. Am avut unele probleme, pentru că am intrat în competiţie cu elevi din ani mai mari“, ne povestește Giovani.

  Balcaniada de informatică a avut loc în Timişoara şi s-a încheiat în urmă cu o săptămână. Pe lângă ţările din Balcani, la competiţia din acest an au mai fost invitate să participe Italia şi Turkmenistan: în total, la Balcaniadă au fost prezente peste 120 de elevi din 13 ţări.

  A terminat clasa a IX-a cu media 10

  Giovani îşi doreşte ca şi anul viitor să se califice la o competiţie internaţională de informatică. Acesta a reușit în acest an să se califice și la olimpiada națională de matematică. „Aş vrea să reuşesc să mă calific din nou în lotul naţional al României şi la o competiţie internaţională“. În acest an, Giovani a reuşit performanţa să se califice şi la olimpiada naţionala de informatică. În plus, a terminat clasa a IX-a cu media 10. „Nu acesta a fost scopul meu. Învăţ şi la alte materii. Pur şi simplu îmi place şcoala“.

  „Este un tânăr genial“

  Eugen Nodea este profesor de informatică la CNTV şi se ocupă de pregătirea lui Giovani. Aceste este, de asemenea, unul dintre profesorii care se ocupă de coordonarea lotului naţional al României de juniori la Informatică. „Giovani m-a făcut tare mândru, cu atât mai mult cu cât este cel mai tânăr membru al echipei de informatică a României. Este un tânăr genial pe care îl avem şi cu care începem să ne mândrim. Obţinerea medaliei de argint a fost o fericire pentru mine“, a precizat Eugen Nodea. Acesta povesteşte că a avut emoţii foarte mari, având în vedere participarea elevului său: „Am avut foarte multe emoţii. A fost dublată emoţia de participare elevului meu. A fost cea mai dificilă competiţie la care am participat. Giovani mi-a dat o încărcătură emoţională şi mai mare“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: