spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăSocialMoşul, adus de prichindei la Căminul de bătrâni din Suseni

  Moşul, adus de prichindei la Căminul de bătrâni din Suseni

  Bucuria sărbătorilor de iarnă a umplut sufletul celor 80 de beneficiari ai Căminului de bătrâni cu dizabilităţi de la Suseni. De acest lucru a avut grijă Moş Crăciun şi complicii lui, nimeni alţii decât prichindeii de la două grădiniţe din Târgu-Jiu. Copiii au adus împreună cu moşul daruri bătrânilor dar au pregătit şi un program de colinde.

  Emoţia a fost dublă ieri, la Căminul de bătrâni de la Suseni. Pe de o parte, bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Moşul „venit” tocmai din Laponia, iar pe de altă, ocazia de a le aduce un zâmbet pe feţele bătrânilor în suferinţă de la Căminul din Suseni. Deopotrivă, atmosfera a fost una de sărbătoare. Lângă bradul de Crăciun, micuţii de la grădiniţele Prichindel şi Grădinţa nr.1 din Târgu-Jiu l-au răsplătit pe moşul pentru bunăvoinţa lui, iar spre încântarea lor, Bacio le-a dat o mână de ajutor. În prag de sărbătoare, cadrele didactice şi preşcolarii nu şi-au dorit altceva să dea viaţă unui gest din suflet de creştin, pentru a-i ajuta pe bătrânii neajutoraţi. În prag de sărbătoare, Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 în parteneriat cu Grădiniţa Prichindel desfăşoară o acţiune din suflet de creştin pentru bătrânii care nu au familiile aproape acum în prag de sărbătoare. „Nu doar de sărbători ne implicăm în astfel de acţiuni umanitare, pentru că ori de câte ori identificăm cazuri unde putem ajuta, organizăm acţiuni împreună cu părinţi gesturi mici pentru oameni cu suflet bun, oameni care au nevoie de noi”, a declarat Anca Lidia Văgăună, directorul Grădiniţei nr.1 din Târgu-Jiu.

  Moşul, darnic cu toţi. Copiii au dat frâu liber dorinţelor de Crăciun

  Nu este singurul an când, micuţii de la grădiniţele amintite aduc spiritul sărbătorilor mai aproape de sufletul bătrânilor de la Căminul din Suseni.
  Cu siguranţă pachetele oferite, le vor face masa de sărbători mai bogată. Am mai organizat şi anul trecut dar din suflet, pentru copii, anul acesta ne-am gândit la bătrâni pentru că sunt bătrânii noştri frumoşi, iar frumuseţea lor se regăseşte în anii care-i poartă pe umeri, sunt cei care dau viaţă şi merită să fie răsplătiţi”, a declarat Alice Matei, directorul Grădiniţei „Prichindel”.

  Toţi beneficiarii Căminului de bătrâni cu dizabilităţi din Suseni s-au putut bucura de vizita moşului, iar copii nu au uitat să-i colinde, ba mai mult, l-au ajutat pe moş, să îşi care sacul. Copiii au fost cei mai fericiţi pentru că au putut să-i mărturisească moşului ce daruri aşteaptă de la el. O tabletă, un avion Disney dar şi multă sănătate bătrânilor din Suseni au fost o parte din marile lor dorinţe, păstrate de cei mici pentru darnicul Moş. Orice activitate în prag de sărbători, menită să le anime mintea şi sufletul vârstnicilor de la Căminul din Suseni este binevenită, spune conducerea instituţiei, iar moşul cu siguranţă nu-i va uita nici la anul. În plus, şi aici, masa tradiţională nu va lipsi de Crăciun şi Revelion.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!