spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialPunţi spre o educaţie eficientă

    Punţi spre o educaţie eficientă

    Şcoala Generală Bolbosi, Asociaţia pentru Şanse Egale şi Consiliul Local al Comunei Bolboşi au meritul de a se fi implicat în derularea proiectului „Bridges toward an effective education”, care se desfăşoară în parteneriat bilateral cu Inspectoratul Şcolar din Nigde, Universitatea din Nigde, Facultatea de Educaţie, Şcoala Primară Ataturk, Şcoala Primară Nr. 23 Nisan Havacilar din Turcia.

    Proiectul este co-finanţat de Comisia Europeană prin Programul Sectorial Comenius, Parteneriate Regio şi presupune derularea pe parcursul a doi ani a numeroase activităţi, atât individual (de consorţiul regiunea 1, respectiv 2), cât şi în comun, cu ocazia realizării de mobilităţi. Şirul activităţilor prevăzute în cadrul proiectului a debutat în luna octombrie 2010 cu întâlnirile dintre partenerii regionali în România, având ca obiectiv central cunoaşterea reciprocă a părţilor implicate. A continuat în aceeaşi lună cu desfăşurarea cursului „Metode de educaţie non-formală şi informală”, la care au participat toate cadrele didactice ale Şcolii Generale Bolboşi, precum şi reprezentanţi ai Primăriei. În luna decembrie a avut loc campania „Implică-te în educaţia copilului tău”, având ca scop sensibilizarea părinţilor în ceea ce priveşte rolul lor în educaţia şi dezvoltarea armonioasă a copilului. Elevii au fost cei care au împărţit pliante părinţilor, iar cadrele didactice şi-au promovat obiectivele propuse prin mijloace audio. Luna ianuarie a venit cu o nouă activitate, la fel de interesantă şi provocatoare pentru dascălii bolboşeni, care au fost instruiţi vineri, 21 ianuarie, în vederea parcurgerii modulelor propuse de către organizatori.

    Părinţii, participanţi activi

    La aceste module de pregătire practică vor participa părinţii elevilor, care vor fi instruiţi de către profesorii participanţi la cursul din luna octombrie. Pregătirea materialelor necesare se va face de către 19 de profesori, un membru al „Asociaţiei pentru egalitatea de şanse”, un consilier sub îndrumarea celor trei formatori care au susţinut cursul „Metode de educaţie non-formală şi informală”. Se va avea în vedere pregătirea materialelor pentru şapte Practical training modules.module. Prin susţinerea acestor activităţi, se urmăreşte formarea unor deprinderi ale părinţilor, pentru a putea pe de o parte să descopere o altă strategie de abordare a copilului lor, cât şi pentru a putea conştientiza dificultatea de comunicare la care este supus copilul. Non-formal education activities with parents held by teachers

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: